FC Barcelona: még Messi is elégedett Koemannal

Komoly meglepetést okozott a nyáron az FC Barcelona csapata. A katalán szuperklubnál ugyanis a korábbi játékosukat, Ronald Koemant nevezték ki a vezetőedzőnek. A távozás gondolatával foglalkozó Lionel Messi is megbarátkozni látszik a helyzettel.

Ronald Koeman a Barcelonától szokatlan 4-2-3-1-es felállást preferálja, és a jelek szerint a játékosok fejet hajtanak az edzői akaratnak. Igaz, több sztár már nem fért bele Koeman terveibe és távozni kényszerült. Így járt többek között Luis Suárez is, akinek távozását leginkább Leo Messi fájlalta. Az argentin sztár kimondottan haragudott minden érintett az uruguayi „kirúgása” miatt. Ám barátság ide, vagy oda, Messi megnyugodni látszik.

A Sport értesülése szerint Messi az öltözőben is hangot ad elégedettségének, már ami Koeman munkáját illeti. A katalán lap szerint a Barca játékosai újra szívesen járnak edzésre. Mindenki örül annak, hogy a holland mester vezette stáb sok energiát fordít a fizikai erőnlét javítására.

Az FC Barcelona hétvégén már újra pályán lesz a LaLigában. Messiék a Getafe otthonában vendégeskednek szombaton, majd kedden megkezdik a Bajnokok Ligája 2020/21-es idényét is, mégpedig a Ferencvárost fogadva.