A Juventus elnöke szerint a csapat nem kapja meg a kellő elismerést

A Zebrák első embere úgy gondolja, hogy több elismerés járna az együttesének a kilenc bajnoki címet követően.


A Juventus sajtótájékoztatót tartott, amelyen a klub elnöke, Andrea Agnelli nyilatkozott, és elmondta, hogy szerinte szükséges lépés volt Maurizio Sarri menesztése a bajnoki cím megnyerését követő napon.

“Keserédes érzés volt őt meneszteni” – mondta a Juve első embere a feltett kérdésre.

“A bajnoki cím nagyszerű eredmény, de ebben a szezonban ért minket pár csalódás is. Sarri egy remek, sokoldalú ember, akit rengeteg dolog érdekel a labdarúgáson kívül is, de persze mindig a foci marad az első számú szenvedélye. Nagyon boldog vagyok, hogy bajnoki címet nyert a csapatunkkal” – tette még hozzá az olasz edzőről Agnelli.

Továbbá úgy gondolja, hogy a futballvilág abban reménykedik, hogy a Juventus legendája, a nyáron vezetőedzővé kinevezett Andrea Pirlo minél hamarabb megbukjon a csapat élén.

“Most a futball világa azt akarja, hogy Pirlo megbukjon, alig várják, hogy beszedjünk néhány vereséget. Hiába a sorozatban kilenc bajnoki cím, úgy érzem, nem kapjuk meg a nekünk járó elismerést a szurkolóktól, ám biztos vagyok benne, hogy pár éven belül mindenki felismeri majd, hogy mit is értünk el valójában” – nyilatkozta a 44 esztendős klubelnök.

A szurkolók szerint hiába a kilenc bajnoki cím zsinórban, ha a hőn áhított Bajnokok Ligája győzelem nem jön össze 1996 óta, és ezt Agnelli is fájdalomként érzi meg, akárcsak a Juventus szimpatizánsai. Az elnök vezetése alatt két BL döntőt is bukott a csapat.

“Az a két Bajnokok Ligája döntő nagyon nagy csalódás. Még mindig fájó az a két kudarc, csakúgy, mint a legutóbbi kiesésünk a Lyon ellen” – zárta rövidre csalódott hangon Agnelli.