Ismét munkába állt a világbajnok brazil tréner – HIVATALOS

Bajba jutott egykori csapata jelentette be csütörtökön a brazilok veterán világbajnok vezetőedzőjének kinevezését…

 

A brazil másodosztályú bajnokságban (Campeonato Brasileiro B) jelenleg a kiesés elől menekülő Cruzeiro csapata a vezetőedző posztjára kinevezte a rutinos Luiz Felipe Scolarit.

A 71 esztendős brazil tréner pályafutása során két ízben is irányította hazája nemzeti válogatottját, az első volt a sikeresebb, hiszen 2002-ben vb-címet nyert Brazíliával, második regnálása alatt 2013-ban egy Konföderációs-kupa siker jött össze nekik. Scolari emellett 2004-ben Eb-döntőbe vezette a portugál válogatottat, míg a 2008-2009-es idényben a Chelsea menedzsere volt.

A rutinos szakember legutóbb a 2018-2019-es idényben a brazil élvonalbeli bajnokságot megnyerő Palmeiras mestere volt, amely viszont a Libertadores-kupában az elődöntőben főhajtásra kényszerült a Boca Juniors ellen.

A patinás Belo horizontei egylet 15 forduló után 12 ponttal az utolsó előtti, 19. helyezést foglalja el a a brazil másodosztályban köszönhetően hatpontos levonásának, Scolarinak tehát adott a feladat, fel kell ráznia, és meg kell menteni a harmadosztálytól a szebb napokat is látott klubot.