A Barcelona játékosai nem akarnak fizetéscsökkentést – sajtóhír

A Barcelona vezetősége a közelmúltban felvetette annak a lehetőségét, hogy a közelmúltbeli anyagi veszteségek pótlása érdekében egybehangzóan, 30 százalékkal csökkenteni fogják a játékosok fizetését…

A katalán RAC1 rádióállomás értesülései szerint a Barcelona első és második csapatának játékosai levélben jelezték az illetékeseknek, hogy elutasítják a harmincszázalékos fizetéscsökkentésre irányuló javaslatot.

A klubvezetők szerint a bérek kiigazítása elengedhetetlen, miután a Barcelonának az előző szezonban az eredetileg tervezetthez képest harminc százalékkal kevesebb bevétele volt a koronavírus-járvány miatt. Abban a hét hónapban, amikor szurkolók és turisták sem látogathatták a stadiont, a jegybevételből 47 millió eurós, a bezárt üzletekből 35 millió eurós, a múzeumból pedig 18 millió eurós bevételkiesést kellett elkönyvelniük.

Nyilván nem kizárólag arról van szó, hogy a Barca játékosai egybehangzóan elutasítanak mindenféle bércsökkentést, de a jelenlegi javaslattal nem értettek egyet, így bizonyára a közeljövőben majd további egyeztetésekre fog sor kerülni az érintett felek közt.