Cristiano Ronaldo megszegte a korlátozásokat!

Azok után, hogy Cristiano Ronaldo pozitív koronavírus-tesztet produkált a portugál válogatottnál való tartózkodása alatt, mégis visszautazott Torinóba, ami az olasz sportminiszter szerint finoman szólva is aggályos volt…

Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora véleménye szerint Cristiano Ronaldo súlyosan megsértette a karanténügyi szabályozásokat, amikor fertőzötten visszautazott Portugáliából Torinóba. Később a Juventus játékosa azzal védekezett, hogy mindezt a protokollt betartva, hivatalos engedéllyel tette, gondosan ügyelt arra, hogy ne érintkezzen senkivel:

“Egy olasz úr, akiknek a nevét nem említem, azt mondta, nem tartottam be a szabályokat. Ez egyszerűen hazugság. Mindent helyesen csináltam, nem kerültem kapcsolatba senkivel.”

Természetesen nem maradt el a politikus válasza sem, aki ugyancsak hazugsággal vádolta meg a portugál világklasszist:

“A hírnév és a tudás egyetlen sportolót sem jogosít fel arra, hogy arrogáns és tiszteletlen legyen, vagy éppen hazudjon. Épp ellenkezőleg! Minél ismertebb vagy, annál inkább érezned kell a felelősségét annak, hogy gondolkodnod kell, mielőtt beszélsz, és jó példát kell mutatnod.”

Az olasz lapok szerint már az is aggályos volt, ahogyan CR7 elutazott a portugál válogatotthoz, hiszen azt megelőzően a Juventus teljes kerete és stábja “buborékban” tartózkodott több kereten belüli fertőzés miatt, és csak az edzések, illetve a mérkőzések látogatása céljából mozdulhattak ki. Mindez addig tartott, amíg nem jöttek a válogatott-meccsek, és szegte meg féltucatnál is több játékos az elkülönítésre vonatkozó szabályokat, és utazott haza saját nemzeti csapatához, köztük Cristiano Ronaldo is, akinél aztán diagnosztizálták a megbetegedést…