Robinho egy hét után szerződést bontott nevelőcsapatával – HIVATALOS

Nem egész egy hét telt el azóta, hogy a rutinos brazil labdarúgó bejelentette, hogy minimálbér ellenében visszatér nevelőegyesületéhez, hogy segítsen a bajba jutott csapaton…

 

Azonban a brazil élvonalbeli Santos csapata a péntek esti órákban megerősítette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a frissen visszatért Robinhóval.

A kiszivárgott információk szerint a döntést a Santos szponzora szorgalmazta, amely azért nem akarta a csapatnál látni a játékost, mert jelenleg is eljárás folyik ellene egy korábbi nemi erőszakos ügy miatt, melyet a brazil sztár még az AC Milannál töltött időszakában követett el.

A brazil támadó szerződtetését követően a Santos hatalmas nyomás alá került: a szurkolók, a média és a nőket támogató szervezetek folyamatosan kritizálták a brazil klub döntését. A helyzet olyannyira elharapódzott, hogy a Santos egyik szponzora is kihátrált a csapat mögül, és több támogató is azzal fenyegetőzött, hogy nem szponzorálják tovább a csapatot, ha Robinho marad.

A 36 esztendős csatár az elmúlt két évet Törökországban töltötte az Istanbul Basaksehir gárdájánál, és ám amíg az első idényében négy gólig jutott csapatában, a 2019-2020-as szezonban a bajnoki címből már csak epizódszereplőként vette ki a részét, 15 bajnoki fellépése alatt egyetlen találatot sem szerzett. Mindezek fényében abszolút nem volt meglepetés, hogy augusztusban nem újították meg az évad végén lejáró szerződését.

Robinho annak idején 2005-ben a Real Madrid hívószavára igazolt Európába, ahol három év alatt 135 mérkőzésen 35 gólt szerzett, majd másfél szezont töltött a Manchester City-ben és négy esztendőn át szolgálta az AC Milant – menet közben kölcsönben két külön megszakítás alkalmával is szerepelt a Santosnál. Aztán a kínai és egy másik brazil csapatnál való szerepvállalását követően az elmúlt négy évben a törököknél játszott, mielőtt újra a hazatérés mellett tette volna le a voksát.