Serie A: a sereghajtó otthonában hullajtott pontokat a Juventus – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 4. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén az újonc Crotone fogadta a címvédő Juventus gárdáját.

A vendégeknél hiányzott a legnagyobb sztár, Cristiano Ronaldo, aki a hírek szerint koronavírusos, azonban ezt ő, családja és edzői cáfolják, viszont így is kötelező volt a győzelem a Juventus számára a három vereséggel rajtoló Crotone otthonában. De mellette még jó néhányan nem utaztak el a találkozóra és Dybala is csak a kispadról nézve kezdte el a mérkőzést, viszont így lehetőséget kapott az új igazolás Chiesa vagy a fiatal Portanova is.

Az összecsapás a hazaiak számára kezdődött jobban, ugyanis egy büntetőhöz jutnak Bonucci szabálytalanságát követően, amelyet a 11. percben Simy tud értékesíteni (1-0). Az egyenlítő találat viszont nem váratott sokat magára, alig kilenc minutummal később a régi-új támadó, Morata tud egyenlíteni Chiesa kiváló beadását követően (1-1). Az első játékrészben pedig már több említésre méltó lehetőség nem alakult ki, ennek következtében 1-1-es döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején a Juventus szerezhetett volna vezetést, de Bentancur elvétette a kaput. Az 55. percben a hazaiak juthattak volna előnyhöz, de Cigarini lövése elkerülte a kaput. A 60. percben azonban az új igazolás, Chiesa durva belépőjét követően a kiállítás sorsára jut, így a Zebrák még nehezebb helyzetbe kerültek a hátralévő fél órára. A mérkőzés további részében a Crotone nem tudott élni emberelőnyével és a Juventusnak sem sikerült felpörögni, ezáltal meg kell elégednie mindkét csapatnak az egy-egy ponttal, aminek valószínűleg a hazaiak sokkal jobban örülnek.

Crotone – Juventus 1-1 
(1-1)
Játékvezető:
F. Fourneau, Helyszín: Stadio Ezio Scida
Gólszerzők: Simy (12′ – büntetőből) ill. Morata (21′)
Kiállítva: Chiesa (60′)

A 4. forduló eddigi eredményei és további programja:
Szombat:
Napoli – Atalanta 4-1
Inter – AC Milan 1-2
Sampdoria – Lazio 3-0

Vasárnap:
12:30 Bologna – Sassuolo (tv: Digi Sport 1)
15:00 Spezia – Fiorentina (tv: Digi Sport 1)
15:00 Torino – Cagliari (tv: Digi Sport 3)
18:00 Udinese – Parma (tv: Digi Sport 1)
20:45 AS Roma – Benevento (tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
20:45 Hellas Verona – Genoa


A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye