Serie A: Az Intert is legyőzte a Milan, hibátlanul vezetik a bajnokságot

Már a 4. fordulóban találkozott az Inter és a Milan, a városi rangadó pedig fel tudott nőni a hírnevéhez – remek meccset játszottak a San Siróban.

 

A milánói városi derbinek mindig súlya van, a szezon ilyen korai szakaszában viszont külön ízt kap a mérkőzés. Az Inter ugyanis egyfelől őrzi a veretlenségét (habár egy döntetlen becsúszott nekik legutóbb a Lazio ellen); a rivális AC Milan viszont meglepetésre az egyetlen hibátlan mérleggel álló csapat az olasz bajnokságban – még csak gólt sem kaptak eddig. Innen nézve pedig igazán érdekesnek tűnt, hogy a Pioli vezette piros-fekete együttes mire megy az előzetesen bajnokaspiránsnak kikiáltott Internazionale ellen.

Már az első percektől mozgalmas, lendületes volt az összecsapás. Lehetett érezni, hogy itt bizony nem a 0-0 őrizgetésére törekszik majd a két alakulat, hanem tényleg cél a vezetés megszerzése mindkét oldalon. Az alaphangot azonban egy büntető adta meg még a 12. percben. Az Inter feltolt védekezését kihasználva gyors kontrát vezetett a Milan, melynek végén Ibrahimovic jutott labdához a tizenhatoson belül és szabálytalankodtak vele szemben. A svéd csatár pedig oda is állt a tizenegyes mögé, lövését azonban hárította Handanovic. A labda azonban visszapattant róla Ibra elé, aki másodszor már nem hibázott.

Sőt, a 16. percben ismét egy gyors rohammal jöhetett a Milan, ahol Hakimi oldalán sikerült kihasználniuk a rengeteg szabad területet (a marokkói szárnyvédő valamerre elkóborolt), D’Ambrosio pedig meglehetőseb bizonytalan volt, amikor kilépett Leaóra. A fiatal szélső egy csellel simán becsapta a hátvédet, majd gyönyörűen tette be a bőrt középre – Zlatan érkezett és megszerezte második találatát. Conte ezen a ponton nyilván nem volt nyugodt, de ordítva próbálta feltüzelni csapatát – mi mást is tehetett volna. Az Inter viszont kezdett egyre veszélyesebbé válni. A hazaiak több helyzetet is ki tudtak dolgozni, a 29. percben pedig Lukaku révén ki is használták a Milan védelmének egyéni hibáit: Calabria oldalán nyert párharcot Perisic, aki betette a labdát, Donnarumma ebbe nem tudott belepiszkálni, a belga csatár pedig zavartalanul lőhetett Theo Hernandez mögül.

Ezzel visszajött a meccsbe az Inter szinte kiszámíthatatlannak tűnt, hogy mit is hoz még a folytatás. A Milan ellenakciói a sebezhetőnek tűnő kék-fekete védelmen sok veszélyt hordoztak, ahogy a túloldalon is egyre inkább ráéreztek a támadásépítésre. Az első játékrész azonban már nem hozott több találatot, így a második félidőben dőlt el az összecsapás. Az Inter kisajátította a labdát és dominálni kezdett – hátul viszont továbbra is sebezhetőek maradtak. Nem segített rajtuk viszont a játékvezető, aki olyakor egészen érdekes ítéletekkel terelte a nem megfelelő irányba a találkozót. Először Kessie esetében aki szabálytalankodott ugyan, de a bíró nem fújt – pedig könnyen megkaphatta volna a második sárga lapját. Ezek után pedig a játékosok elkezdtek ordítozni és fetrengeni, próbáltak nyomást helyezni a sporira. Ez a hajrában egy egészen érdekes büntetőszituációban csúcsosodott ki: Donnarumma kimozdult Lukakura, a labdát nem találta el, de a csatárt igen. A tizenegyes viszont elmaradt les címén – a Milan védőjéről pattant oda a labda Lukakuhoz. Ezen a ponton senki sem volt elégedett semmivel, amit Mariani ítélt.

Ziccerek is maradtak ki mindkét oldalon: Hakimi fejese elment a kapu mellett, ahogy a csereként beállt Krunic is eldurrantotta a maga lehetőségét. A 93. percben pedig Lukaku is közel járt a találathoz, ám az a meccslabda is kimaradt. Így pedig gól nélkül csengett le a második félidő és maradt a 2-1-es végeredmény. Az AC Milan pedig ezzel 4 meccsből 4-et nyerve továbbra is vezeti a Serie A-t.

Internazionale – AC Milan 1-2
G.: Ibrahimovic (12., 16.), Lukaku (29.)

Internazionale: Handanovic – Kolarov, De Vrij, D’Ambrosio – Perisic, Arturo Vidal (Alexis Sanchez), Brozovic (Eriksen), Hakimi – Barella – Lautaro Martinez, Lukaku. Vezetőedző: Conte.

AC Milan: Donnarumma – Theo Hernandez, Romagnoli, Kjaer, Calabria – Kessie (Tonali), Bennacer – Leao (Krunic), Calhanoglu, Saelemaekers (Castillejo) – Ibrahimovic. Vezetőedző: Pioli.

A 4. forduló további eredményei

Napoli – Atalanta 4-1
Sampdoria – Lazio 3-0

A 4. forduló további programja

Szombat
20:45 Crotone – Juventus (tv: Digi Sport 1)

Vasárnap
12:30 Bologna – Sassuolo (tv: Digi Sport 1)
15:00 Spezia – Fiorentina (tv: Digi Sport 1)
15:00 Torino – Cagliari (tv: Digi Sport 3)
18:00 Udinese – Parma (tv: Digi Sport 1)
20:45 AS Roma – Benevento (tv: Digi Sport 1)

Hétfő
20:45 Hellas Verona – Genoa

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása