BL: nem vallott szégyent, de így is simán kikapott a Fradi Barcelonában – videóval

A Ferencváros 25 esztendő után góllal, ám sima vereséggel tért vissza a Bajnokok Ligájába: az FC Barcelona hazai pályán 5–1-es győzelmet aratott a zöld-fehérek ellen.

Az összecsapás első negyedórájában három említésre méltó próbálkozás is történt: a hazaiak legnagyobb sztárja, Lionel Messi két szabadrúgással kísérelte meg a gólszerzést, ám az első lövésénél Dibusz Dénes figyelt, a második tekerés pedig elkerülte a Fradi kapuját. A két Messi-pontrúgás között a zöld-fehérek is megcsillogtatták, hogy miben is a legjobbak: egy kiváló indítást követően a születésnapos és friss apuka, Tokmac Nguen robogott nagyszerűen Neto kapujáig, majd kíméletlenül a hálóba bombázott – ekkor azonban a játékvezető asszisztense emelte a zászlóját, Tokmac lesről indult. Ezt követően ismét Messi veszélyeztetett, Dibusz eszén azonban nem tudott túljárni, míg Ansu Fati kipattanóját Miha Blazic vágta előre. A 21. minutumban a magyar együttes nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez: Tokmac passza után Isael lőtte telibe a felsőléc és a kapufa találkozását. Az első félóra végéhez közeledve Messi a jobb szélről indulva cselsorozatba kezdett, rendesen zavarba is hozta a Ferencváros védőit, aminek büntető lett a vége, ugyanis Adnan Kovacevic buktatta az argentint. Dibusz érezte az irányt, de Messi magabiztosan értékesítette a tizenegyest. A folytatásban a katalánok több helyzetet is kialakítottak, Dibusz bravúrjaira Fati és Francisco Trincao lehetőségénél is óriási szükség volt. A szünetre kétgólos különbséggel vonultak a felek, merthogy Frenkie de Jong kitűnő emelésére az ifjú Fati mélységből indulva lecsapott, megduplázva ezzel a Barca előnyét.

A második játékrész a lehető legrosszabbul indult Szerhij Rebrov fiai számára, az 52. percben ugyanis Philippe Coutinho megszerezte a barcelonaiak harmadik gólját is, méghozzá Fati előkészítésének is köszönhetően. Innentől kezdve a mérkőzés picit leült, majd a hajrára érkezett a váratlan fordulat: Gerard Piqué nem tudta felvenni a futóversenyt Nguennel, a rutinos középhátvéd lerántotta a Fradi csatárát a tizenhatoson belül. A játékvezető kivárt, majd büntetőt ítélt, ráadásul Piqué piros lapot kapott. A tizenegyeshez Ihor Haratin állt oda, kozmetikázott az eredményjelző állásán. A szépítőgól, illetve a kiállítás hatására a ferencvárosiak igyekeztek letámadni az ellenfél térfelén, érdemben viszont nem sikerült élni az emberelőnnyel. Sőt, tíz perccel a végső sípszó előtt a csereként beálló Ousmané Dembélé a hatalmas sprintjét követően középre tette a labdát, Pedri pedig növelte a hazai gárda előnyét. Az utolsó pillanatokban még egyszer rákapcsolt a Barca, Messi Dembélé elé gurított, a francia pedig a gólpassza után maga is eredményes volt – ezzel beállítva a végeredményt.

A Ferencváros következő ellenfele a Dinamo Kijev lesz a legrangosabb európai kupasorozatban, méghozzá jövő szerdán. A Barcelona a jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette az első helyet a Juventus csapatától a G csoportban – Ronald Koeman alakulata éppen Torinóba utazik majd a második fordulóban.

FC Barcelona – Ferencvárosi TC 5–1 (2-0)
Gólszerzők:
Messi (27. – büntető), Fati (42.), Coutinho (52.), Pedri (82.), Dembélé (89.), ill. Haratin (69. – büntető)
Kiállítva: Piqué (68.)

Neto – Roberto (Firpo), Piqué, Lenglet, Dest – Pjanic (Busquets), De Jong – Trincao (Dembélé), Coutinho (Araujo), Fati (Pedri) – Messi.

Dibusz – Botka (Lovrencsics), Blazic, Kovacevic, Civic (Heister) – Haratin, Laidouni (Somalia) – Sigér – Zubkov (Mak), Nguen (Boli), Isael.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása: