Del Bosqué szerint Brazília nyeri a Konföderációs Kupát

Hamarosan kezdődik a 2013-s brazíliai Konföderációs Kupa, így természetesen máris megindultak az esélylatolgatások. A nyolc résztvevő együttes között természetesen ott van a Világ-, és Európa Bajnok spanyol válogatott is, illetve a házigazda Brazília, akik egyértelműen a torna fő esélyeseinek számítanak.

Ugyan nem feledkezhetünk meg még két igen erőteljes résztvevőről, Uruguayról, és Olaszországról sem, de ez a cikk, a két fentebb említett gárdáról, szól, ugyanis a német Kicker magazin a „Vörös Fúria” szövetségi kapitányát, Vicente Del Bosquét szólaltatta meg, a torna kapcsán.

„Nem, nem, és nem. Nem mi vagyunk a favoritok Brazíliában. A brazilok ott lesz a hazai pálya előnye, saját közönség előtt játszhatnak, a saját stadionjaikban.” –mentette fel válogatottját Del Bosqué, egy esetleges leégés esetére. Bár kíváncsiak lennénk, hogy ezt mondja-e majd a jövő évi VB előtt, amikor ugyanez lesz a helyzet.

A Konföderációs Kupa, amelyet mindig egy évvel, a következő Világbajnokság előtt, annak helyszínén rendeznek, június 15-től, június 30-ig fog tartani. A spanyol szakember egyébként kitért a VB-re is, hiszen német média révén, a német esélyekről is megkérdezték.
„Németországnak jó esélye van a végső győzelemre. Ők mindig favoritok, minden tornán, ahol elindulnak.”

Balogh József