Hivatalos: Iago Aspas a Liverpool játékosa lett…

Igazolt a Liverpool, méghozzá egy spanyol élvonalbeli csapatból, egy spanyol nemzetiségű támadót, Iago Aspast, a Celta Vigo legkiemelkedőbb futballistáját.

A Liverpool hivatalos honlapján közölte a hírt, miszerint a 25 éves csatár hosszú távú konszenzust kötött a Brendan Rodgers által vezényelt egyesülethez. A szerződés megköttetett, az orvosi ellenőrzés megtörtént, így most már semmi akadálya nincs annak, hogy a Liverpool tagja legyen a spanyol származású gólvágó.

Iago Aspas 2006-ban csatlakozott a Celta Vigo alakulatához, pontosabban a gárda utánpótlásához. A felnőtt csapatban való debütálása 2008-ban történt meg és onnantól fogva folyamatosan fel- fel járt a “nagyokhoz”, míg 2009-ben végleg felkerült a Celta első számú keretéhez. 136 hivatalos mérkőzésen öltötte magára a Celta Vigo első számú alakulatának a mezét, és mindössze 46-szor sikerült feliratkoznia a gólszerzők listájára. Az elmúlt szezonban 36 mérkőzésen 12 gólt jegyez, ami jócskán elmarad a 11/12-es idényéhez képest, ugyanis akkor 38 meccsen 25 gólt számlál a 25 éves támadó.

Aspas a harmadik liverpooli igazolás idén, az ingyen érkező Kolo Touré és a Sevillától igazolt Luis Alberto után. Új vizekre evezik tehát az ibériai, ahol bizonyítani kell tudását és rátermettségét, ami nem lesz egy leányálom, főleg a Liverpoolban, de sok szerencsét kívánunk neki.

Lakatos Miklós