Ki a Manchester United legrosszabb igazolása? Hát persze hogy…

Nemrég a Goal.com közzé tette az általuk legrosszabb manchesteri igazolásnak tartott játékosok listáját. 20-an kerültek be a végleges keretbe, ám még ide is befért néhány nagyágyú. A felsoroltak nincsenek sorrendbe téve, mindenki döntse el maga, kiért volt a legnagyobb hiba pénzt adni.

Alexander Büttner/Kép: www.footiewallpapers.com

Alan Smith: 8.8 millió eurót dobott ki az ablakon a Manchester United, amikor szerződtette Alan Smith-t. A szőke csatár 70 meccsen mindössze 7 gólt szerzett. A Leedsből megszerzett játékos manchesteri karrierje egy lábtöréssel végződött az Anfielden.

Alexander Büttner: A Vitessből szerződtetett fiatal balhátvéd azért lett szerződtetve, hogy később méltó utódja legyen Evrának. Csak epizódszerep jutott neki, és Luke Shaw érkezésével már nem számoltak vele a csapatnál.

Anderson: A nagy fogás 31.5 millió euróért érkezett Portóból. Még mindíg csak 26 éves, de pályafutása erősen mélyrepülésben van már évek óta. Most tér vissza a kölcsönből, a Fiorentinánál eltöltött időszak talán ad neki egy kis lendületet, sorsáról Louis Van Gaal dönt majd.

Bebe: Arról lett híres, hogy szerződtetése előtt nem is látta őt játszani Sir Alex Ferguson. 9.3 millió eurót sem sajnált érte a klub, ahol négy év alatt csak hét alkalommal lépett pályára, és két gólt szerzett.

David Bellion: A francia játékos a Sunderlandból érkezett, de az itt töltött három év alatt nem tudott elég mély benyomást tenni az Old Traffordon. Bellion ezek után a Nice együttesében folytatta.

Kép: www.standard.co.uk

Diego Forlan/Kép: www.standard.co.uk

Diego Forlan: Hét hónap, és 27 meccs kellett az első góljának megszületéséhez. Nem tudott kiteljesedni a vörös ördögöknél, de a Liverpoolnak rúgott duplája az Anfielden (így nyertek 2-1-re) kellemes emlék vele kapcsolatban a szurkolóknál.

Dimitar Berbatov: 38.75 millió euróért cserébe tudták csak megszerezni őt a Tottenhamtől, de nem tudott teljes mértékben élni a lehetőséggel. Nyert trófeákat, de mégsem jelentett hosszú távú megoldást. Benne több volt.

Dion Dublin: Egy balszerencsés játékos Dublin, aki 1992-ben érkezett 1.25 millió euróért, és rögtön manchesteri karrierje kezdetén eltörte a lábát. Mire felépült, már új vetélytársat kapott: egy bizonyos Eric Cantona érkezett a vörös ördögökhöz.

Dong Fangzhou: Az első kínai játékosa a Manchester Unitednek, aki mindössze egy alkalommal ölthette magára a vörös szerelést Premier League mérkőzésen. Szerződése 2008-ban járt le.

Kép: www.independent.co.uk

Eric Djemba-Djemba/Kép: www.independent.co.uk

Eric Djemba-Djemba: Sir Alex Ferguson legrosszabb igazolásaként is szokták emlegetni. A kameruni játékos anno még Roy Keane pótlására érkezett, de nem tudott felnőni a feladathoz.

Gabriel Obertan: 3.8 millióért szerezték meg őt a Bordeaux csapatából. A villámgyors szélső a pályán nem tudta kamatoztatni sebességét, így tovább is adták őt a Newcastle-nek.

Jordi Cruyff: A legendás Johan fiaként igazolták őt Barcelonából, de négy év alatt csak 55 alkalommal jutott lehetőséghez. Jordi a szigetországi kaland után visszatért Spanyolországba.

Juan Sebastian Veron: Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket Veron sem. Annak idején rekordnak számító 35.4 millió euróért érkezett, és mindössze 17 millió euróért távozott. Következő klubja a Chelsea lett.

Kép: www.taringa.net

Veron/Kép: www.taringa.net

Karel Poborsky: Az 1996-os Európa-bajnokságon varázsolt, de manchesteri mezben már nem ment neki olyan jól. Nem tudott megfelelni a várakozásoknak, így rövid idő elteltével továbbállt. Következő állomáshelye a Benfica lett.

Kleberson: Első brazilként jött Manchesterbe a vb győztes Kleberson, de sérülései és gyenge formája miatt csak 28 meccs jutott neki. Pályafutását a Besiktasban folytatta.

Laurent Blanc: Jaap Stam helyetteseként érkezett az Old Traffordra, de nem épp karrierje legjobb időszakában. Sosem tudta megmutatni Angliában hogy mire képes, nem tudta a legtöbbet kihozni magából  francia.

Liam Miller: Egy újabb próbálkozás, hogy megtalálják a következő Roy Keant. Miller sem felelt meg a követelményeknek, képességeit nézve sehol sem volt az elődhöz képest.

Manucho: Ferguson szerrződtette az angolai támadót, aki csak egy alkalommal kapott lehetőséget, több már nem jött össze számára.

Mark Bosnich: Sérülések, rossz forma és súlyfelesleg is hátráltatta az ausztrál kapust, aki balul sikerült manchesteri kalandját követően a Chelsea-be távozott.

Massimo Taibi: Az olasz kapus csak négyszer játszott a Unitedben, de azok emlékezetes meccsek voltak. Látványos hibáival összehozott egy 3-3-at a Southampton elen, és egy 5-0-s zakót a Chelsea ellen.

Kép: www.provenquality.com

Kagawa/Kép: www.provenquality.com

Owen Hargreaves: Ferguson csak katasztrófaként emlegette Hargreaves leigazolását, miután sérülései miatt négy éven belül csak 27 Premier League találkozón játszott. 

Ralph Milne: Sir Alex Ferguson élete legrosszabb igazolásaként tartja őt számon. Milne 1991-ben távozott a klubtól, és soha többé nem játszott profi szinten.

Roy Caroll: 2001-ben szerződtették őt a Wigan csapatából, és a Spurs ellen bemutatott bakijáról emlékezetes. Pedro Mendes távoli lövése után ejtette ki a labdát.

Shinji Kagawa: 2 évet húzott le az Old Traffordon, majd visszament Dortmundba. Freguson bevallotta: nem tudta kihozni a legjobbat a tehetséges japánból.

William Prunier: Próbaként érkezett Manchesterbe, majd sérülései és egy rémálomba illő Spurs elleni 4-1-es vereség után távozott a klubtól.

Baranyai Balázs