MLS: A PSG támadója is érkezhet!?

Az utóbbi jó pár évben megszokhattuk , hogy rengeteg világsztár labdarúgó igazol ki Amerikába, de köztük vannak olyanok is, akiknek az európai karrierje nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezték, így ott próbálnak szerencsét. Nos, jövő nyáron újra robbanhat az átigazolási bomba.

3qQ3NQE

A francia L’Equipe értesülései szerint a PSG 34 éves svéd világsztárja, nevezetesen Zlatan Ibrahimovic nyáron az MLS-be igazolhat, méghozzá David Beckham újonnan induló Miami együttesébe. Az egykoron kiváló angol középpályás szívesen látná csapatában a hórihorgas támadót.

Az utóbbi években az amerikai soocer egyre jobban fejlődik, ebben pedig óriási szerepe van David Beckhamnek is, aki 2007-ben váratlanul a Los Angeles Galaxyhoz igazolt. Azóta pedig egyre jobban jönnek a nagyobb nevek Európából, gondolok itt Nestá-ra, Henry-ra, vagy épp Keane-re. Nos, de miért soocernek hívják ezt a sportágat az amerikaik ? Aki szereti, és nagyjából követi az amerikai sportokat az tudja, hogy a “szent” hármas ott a baseball, a kosárlabda és az amerikai futball, mivel az “európai futball” nekik csak másodlagos, ezért is hívják ők soocernek. Azonban egyre népszerűbb az ottani emberek, szurkolók életében, tehát ha lassan , de egyre kezd felérni az előbb említett három sportággal.

Ami tehát Ibrahimovicot illeti, a svéd játékosnak jövő nyáron lejár a szerződése, így egyáltalán nem kizárt, hogy létrejön a transzfer. Zlatan évek óta oda tartozik az európai, és a világ labdarúgás legmeghatározóbb alakjai közé, tudása mellett, sokszor személyisége miatt is kitűnik a többiek közül, így mondhatni tipikusan az az egyéniség, akit lehet nagyon szeretni, vagy éppen nem szeretni. Karrierje a Malmöben indult, nem egészen 18 évesen. Ezután megjárta az Ajaxot, a Juventust, az Intert, a Barcelonát, a Milant és jelenlegi klubját a PSG-t. Mindent megtett azért, hogy ő és csapatai egyaránt sikeresek legyenek. Igazi hírnevet az Internél szerzett magának, majd a párizsi együttes feltörekvésében nagyban kivette a részét. Eddigi állomáshelyei közül csak a Malmöben nem nyert trófeát, valamint hivatalosan a “zebráknál” sem. Egyénileg 2-2 alkalommal lett gólkirály az olasz illetve a francia 1.osztályban többször lett ő a Serie A legjobb labdarúgója, 2013-ban megkapta a Puskás Ferenc díjat , gyönyörű találata miatt. Ő is azon labdarúgók közé tartozik, akiknek nem sikerült Bajnokok Ligáját nyernie. Legnagyobb példaképe pedig a “Fenomén”, azaz a brazil Ronaldo.

Képforrása: wallpapercave.com

Németh Boldizsár