Eb 2016: Rooney figyelmeztette az oroszokat

Wayne Rooney a ma esti meccs előtti sajtótájékoztatón vágott vissza az orosz sajtónak, akik azt állították, hogy az angol csapatkapitány, már nem az a játékos, mint aki régen volt. 

100332202-wayne_rooney-sport-xlarge_trans++k4Kmv7BIbbhyNA_85gJtMLqPhRnk-fHNYYLabHEaMg0

Forrás: Telegraph

Rooney az elmúlt évben inkább a középpályán játszott a klubjában, és valószínűleg ez lesz a helye a válogatottban is. Egy orosz újságíró a sajtótájékoztatón azt mondta az angolok kapitányának, hogy Oroszország nem fél már tőle. Rooney erre csattanós választ adott:

“Mindenkinek joga van a véleményéhez, aki nézi a futballt. Tisztában vagyok a képességeimmel és nem azért ülök itt, hogy megvédjem magam a támadásokkal szemben. Tudom, hogy a csapatban betöltött szerepem kissé megváltozott az évek alatt, de véleményem szerint egy jobb irányba. Ettől függetlenül nem teszik jól, ha lenéznek.”

Rooney szeptemberben lőtte meg 50. gólját a válogatottban, ezzel pedig ő lett az angolok legtermékenyebb játékosa. A februári térdsérülése miatt ki kellett hagynia a selejtezők végét, de visszatért a válogatottba, és a szövetségi kapitány, Roy Hodgson kezdőként számít rá. Az angol menedzser felajánlotta támogatását Rooney-nak, ahogy ezt az elmúlt hónapokban is megtette, és ő és a csapattársai is szeretnének visszaadni ebből valamit.

“Tudjuk, hogy mennyire fontos az első meccs, két évvel ezelőtt már megtanultuk. (Anglia kikapott Olaszországtól a 2014-es világbajnokság első meccsén – szerk.) Ezért lényeges a jó start. Kiváló keretünk és játékosaink vannak, akik nagy dolgokra hivatottak, de a futball egy ilyen tornán teljesen más, így ez egy igazán nagy kihívás lesz számunkra, és reméljük, hogy minden rendben lesz.”

Szigeti Andrea