A belgák kapusa az edzőt okolja a kiesésért

Mint arról korábban beszámoltunk a belga válogatott kiesett az Európa-bajnokságról miután vereséget szenvedtek a jóval gyengébbnek tartott walesi válogatottól. A kiesést követően a balhé nem maradt el.

thibautcourtois-cropped_sgivtuh4fqga168vis676ewxu

Az Európa-bajnokságon a negyeddöntőben csúfosan leszereplő belga válogatott háza táján nem maradt el a botrány. Thibaut Courtois a Chelsea 24 éves hálóőre nehezen tudta megemészteni a kiesést és csúnyán nekiment a szövetségi kapitánynak.

A mérkőzést követően az öltözében esett egymásnak a belga kapus és a szövetségi kapitány. A kapus szerint rossz taktikát választott a szakember már nem először az Eb-en, emiatt kellett búcsúzniuk a tornától. Pedig a torna előtt nagy reményekkel érkeztek Franciaországba a belga játékosok.

„Azt mondtam a meccs után az öltözőben, amit valakinek a játékosok közül ki kellett mondania. Annak az embernek céloztam a mondandómat, aki felelős a kiesésünkért “– mondta Courtois.

Marc Wilmots szövetésgi kapitány meglehetősen ingerült lett a játékos szavaitól és kemény szavakkal illette a fiatal belgát. „ Ne beszélj hozzám, takarodj innen! ” – reagált a focista kirohanására a belga szövetségi kapitány

Némi igazság pedig volt  Courtois szavaiban, ugyanis Wilmots rengeteg kritikát kap a szaksajtótól is, hiszen sokan úgy tartják taktikailag képtelen váratlant húzni ez az olaszok elleni mérkőzésen is meglátszott. Vajon a belga szövetség mit lép a botrány után, kiadja Wilmots útját vagy továbbra is bizalmat szavaz a szövetségi kapitánynak. Erre a következő hetekben választ kaphattunk.

Kép forrása: goal.com

Ondik Gábor