Két sztárklub is figyeli a Juventus középpályását

Dübörög az átigazolási piac gépezete, pedig még csak el sem kezdődött hivatalosan a vásárlási szezon. Most Olaszországban látott napvilágot egy érdekes történet a nem régiben BL-döntőt vesztett Juventus kapcsán. Úgy fest, hogy nem csak Bonucci van átadó listán, hanem a klub egyik fiatalja is.

2017-03-22-mario-lemina

Mégpedig nem más, mint Mario Lemina. Az együttes 23 éves játékosa ebben az idényben a biztató szezonkezdet után egyre kevesebb szerepet kapott Allegri mestertől és nagyon úgy fest ennek meg is lesz az eredménye. Vagyis könnyen lehet, hogy elhagyja a csapatot a gaboni válogatott és amúgy a franciákkal u20-s világbajnokságot nyert labdarúgó.

Lemina pár napja nyilatkozta, hogy a sorsa a Juventustól függ. Többet szeretne játszani, viszont ha a klub elengedi, akkor megfontolja a távozás lehetőségét. És bizony gondolkodóba is eshet, hiszen a Daily Star értesülései szerint két komoly kérője lehet a “zebrák” tizennyolcasnak.

Első körben az Arsenalt jelölte meg a lap, mint lehetséges végállomást. Tavaly is már próbálkoztak Wengerék, most viszont komolyan erőket is megmozgatnának, hiszen közel sincs biztos helye a torinói klubnál a gaboninak. Ráadásul védekező középpályásként igencsak hasznára lehet a londoniaknak.

A másik klub pedig az a Valencia, aki már a télen üzletelt a Juvéval, Simone Zaza kapcsán. Mindkét gárdának talán nem is a játékost lesz nehéz meggyőzni, hanem a Juventust. Az “öreg hölgy” vezetői anno 10 millióért igazolták le a Marseille-től a labdarúgót, most viszont legalább 20 millió eurót kérnének érte. Kérdés ki adni ki érte ennyit, főleg úgy, hogy ő azért a sérülékenyebb játékosok közé tartozik.

Szerző: Borbély Szabolcs