Szuperkupa: Ezért nem lesz finálé

Több éve, hogy a magyar klubok nem támogatják a Szuperkupát, amelyet első ízben 1992-ben írt ki a szövetség a kupagyőztes, és a bajnok között.

Egy éve a bajnoki cím mellé kupagyőzelmet szerzett a Fradi, ezzel harmadszor is Szuperkupa-nyertes lett.

Egy éve a bajnoki cím mellé kupagyőzelmet szerzett a Fradi, ezzel harmadszor lett meccs nélkül Szuperkupa-nyertes.

„A klubok évekkel ezelőtt jelezték, nem támogatják a Szuperkupa-meccset, mert nem illeszkedik a nemzetközi porondon szereplő csapataink felkészülésébe, és a helyszínválasztás is minden évben problémákat okozott.” – jegyezte meg Sipos Jenő, aki szerint tavaly, azaz 2016-ban már eltörölte a Szuperkupa kiírását, ehhez képest a Ferencváros fel van tüntetve, mint győztes.

„Sokakban ezzel együtt úgy él, hogy mivel tavaly a Ferencváros nyerte el a bajnoki címet és a Magyar Kupát is, ezért nem volt 2016-ban Szuperkupa-meccs, ám valójában az MLSZ elnöksége – a klubok korábbi kérését meghallva – már tavaly törölte a mérkőzést a versenyprogramból, s mivel szeretjük, ha kiszámítható a lebonyolítási rendszer, idén sem változtattunk a határozaton. Öröm ugyanakkor, hogy a Szuperkupa-mérkőzés gondolata június elején előkerül, hiszen ez annak a jele, hogy szurkolók már most, röviddel a bajnokavatás után nagyon várják az újrakezdést.”

Tehát ezért nem lesz idén szezonfelvezető Szuperkupa.

Gavalovits Sándor