Megérkezett a hőn áhított hátvéd

Az utóbbi két év nyári slágere volt a Fradinál Otigba Kenneth. Minden nyáron szerették volna a csapatukba tudni a hátvédet, de valami mindig közbe jött. Idén nyáron végre nem, s a hosszú huzavona végére ma tettek pontot a klubnál, s a játékos zöld-fehérben folytatja.

48761 fradi.hufradi.hu

Priskin Tamás, Fernando Gorriarán és Bőle Lukács után Otigba Kenneth a Fradi negyedik nyári szerzeménye. Ha a kölcsönből visszatérő Lovrencsics Balázst is idevesszük akkor az ötödik.

A 24 esztendős Otigba Kenneth Nigériában, Kadunában született, de még gyermekként Magyarországra került. Édesapja nigériai, édesanyja magyar, így egyik otthonából a másikba költözött. Az ifjú labdarúgó Békéscsabánál nevelkedett, s innen a holland élvonalban szereplő Heerenveen egyesületéhez igazolt. Érdekesség, hogy ebben az időszakban a Liverpool is kiemelkedően figyelte Otigba pályafutását, a „Vörösök” szerződést is kínáltak neki, ám a hátvéd inkább a holland klub ajánlatát fogadta el. A remek felépítéssel bíró hátvéd a magyar U18-as, U19-es és U21-es válogatottban is több alkalommal szerepelt, de felnőttként a nigériai színeket szeretné képviselni.

Endrődi Dávid