A Sunderland kinevezte Moyes utódját – hivatalos

Az előző szezonban a Premier League-ből kiesett Sunderland együttese hivatalos honlapján jelentette be David Moyes utódját. A fekete macskák az előző szezont az utolsó helyen zárták, így a következő szezonban a Championship-ben szerepelhetnek.

DDgoM8fXgAA62zI

Az előző kiírásban a  PL-ből kiesett Sunderland hivatalos holnapján jelentette be, hogy Simon Grayson veszi át David Moyes megüresedett helyét a csapat kispadján. A 47 éves szakember három évre kötelezte el magát a “fekete macskákhoz“.

Grayson játékos pályafutása a Leeds United csapatában kezdődött még 1988-ban ahol mindösszesen két mérkőzésen lépett pályára majd 1992-ben a Leicester csapatához került. Grayson pályafutása során megfordult még az Aston Villa, Blackburn Rovers, Stockport County, Sheffiel Wednesday, Notts County, Bradford City és Blackpool csapataiban is. Pályafutása során összesen 435 mérkőzésen lépett pályára és 12 gólt szerzett az egykori védő. Grayson 2006-ban akasztotta végleg szögre a stoplist, utolsó együttese a Blackpool volt.

Edzői karrierje is utolsó csapatánál kezdődött meg ahol még aktívan futballozott, nevezetesen a Blackpool együttesénél ahol 2008-ig dolgozott menedzserként is. Ezt követően a Leeds United csapatát irányította 2008 és 2012 között majd a Huddersfield trénere volt. Legutóbb a Preston csapatát irányította a rutinos szakember ahol négy évet töltött el és 235 mérkőzésen írányította a Preston együttesét.

Képek forrása: Sunderland hivatalos honlapja