Visszatért Ciprusra a korábbi Fradi-kedvenc

Másfél évig játszott a Ferencvárosban, s ezen idő alatt hamar belopta a szurkolók szívébe magát a máltai válogatott André Schembri. 2011 nyarán hagyta el Magyarországot s azóta több csapatnál és több országban is megfordult, de sikereit Cipruson érte el. Tavaly nyáron Portugáliába szerződött, de most visszatért a szigetországba.

www.origo.hu

André Schembrit egykor imádták a Fradi – szurkolók (www.origo.hu)

2011 nyarán a Fradiból Görögországba vezetett az útja, az Olympiakos Volos focistája lett. 3 hónap után továbbállt s a Panoiniosnál folytatta. 2012 nyarán viszont már Ciprusra igazolt az Omonia Nikosia csapatához. Két évig lőtte is a gólokat becsülettel, ezért a német másodosztályban szereplő Frankfurt lecsapott rá 2014 nyarán. Ez nem volt egy sikeres kaland fél évvel később visszatért a Nikosiához. Másfél évig helyben maradt, majd újra másik országba igazolt, Portugáliába a Boavistához. Egy év alatt három gólt lőtt, mely egy csatártól kevés volt, ennek ellenére újra ciprusi csapathoz igazolt, igaz ezúttal a ciprusi kupagyőztes és bronzérmes Apollon Limassol lett a kiválasztott. A “Máltai sólyom” ahogyan sokan becézik Schembrit, egykor az Omoniában 111 meccsen 43 gólt lőtt. (ebből a ciprusi bajnokságban 72/27 a mérlege) Ami érdekesség vele kapcsolatban, hogy a ciprusi csapat után a Fradiban játszotta legtöbb meccsét 37 találkozón 17 góljával, találatai közül is a második legtöbbet a magyar csapatnál szerezte.

A német transfermarkt.de adatai szerint két éves szerződést kötött új csapatával a máltai válogatottban 82 meccsen pályára lépő, ezeken 3 gólt szerző támadó. Három találata közül kettőt épp a magyaroknak lőtt, egyet pedig a törököknek, utolsó válogatott gólját 2007-ben jegyezte.

Endrődi Dávid