Oroszország: Rommá verte a Zenit a bajnokot

Már az első félidőben eldőlt az előzetesen parázs kis csatának ígérkező Zenit – Szpartak randevú. Nos, parázsból volt is bőven, bár az nagyon égethette a vendégek lábát, lévén nem igazán tudtak méltó ellenfelei lenni a szentpétervári vendéglátónak.

2001 óta első bajnoki címét ünnepelhette az orosz bajnokságok legtöbbszörös győztese, a Szpartak Moszkva. A fővárosiak azonban eddig nem igazán találják a fonalat az új évben, pedig igazán még a keretük sem lett gyengébb. Maximum már a játékuk lett kiismerhetőbb. A 10-szeres bajnok az eddigi három bajnokiján mindössze 5 pontot tudott összekaparni, ami édes kevés volt a Zenit hibátlan mérlegéhez képest.

https://www.youtube.com/watch?v=GyHHrjzqf5s

A találkozó 5-1-es végeredménye így aztán nem is alakult annyira meglepően, mármint ami a végkimenetelt illeti. A dehonesztáló különbség azért hagy némi kívánni valót maga után. Tovább növeli a Mancini-csapat sikerének értékét, hogy minden gólt más játékos szerzett. Igaz volt egy öngól is. Győzelmével a Zenit 12 ponttal (fej-fej mellett az idén még erősebbé fejlődő, és kupagyőztes Lokomotivval), hibátlan mérleggel vezeti a tabellát. A Szpartak pedig egészen a 10. helyig süllyedt vissza.

Premjer Liga – 4. forduló
Zenit Szentpétervár – Szpartak Moszkva 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Kokorin (36. perc), Erokhin (45.), Criscito (57.), Kuzyaev (63.), Rebrov (77.-öngól), ill. Promes (71.)
Kiállítva: Szmolnyikov (90+2. perc)

További eredmények:
Anzsi Mahacskala – Rosztov 0-1
Ufa – Akhmat Groznij 3-2
Dinamo Moszkva – Amkar Perm 3-0
Lokomotiv Moszkva – SKA Habarovszk 1-0
Arszenal Tula – Tosno 1-2
CSZKA Moszkva – Rubin Kazany 1-2
FK Krasznodar – Ural 1-1

A bajnokság állása:

 orosztabella20170806

A góllövőlista állása:

oroszgóllövólista20170806

Táblázatokért köszönet: www.eredmenyek.com

Balogh József