Szoros meccsen kapott ki a Roma

A Sevilla egy felemás japán kiruccanás után (egy győzelem és egy vereség), az Emirates kupában vett részt. A tornán sikerült megverniük a Leipziget és az Arsenalt. Angliába is elutazott a csapat, a Southamptontól kikaptak, míg az Everton ellen döntetlent értek el a denevérek. Az AS Roma az FC Slovácko ellen kezdte meg a nyári felkészülési időszakot. Ezt követően játszottak a PSG-vel, a Tottenhammal és a Juventussal. Egyedül csak az angol ellenfelükön tudtak felülkerekedni.

roma-2

 Ma még Dzeko sem tudott segíteni (Fotó: bettingtips4you.com)

A mérkőzés eléggé álmoskásan kezdődött, és ez sokáig nem is nagyon változott. Főleg a Roma támadott, a Sevilla nem igazán tudta játszani a saját játékát. A farkasok sokszor próbálkoztak kapura lövéssel, ám egyik sem okozott komoly galibát. A 25. percben sárga lapot kapott Joaquín Correa, ami miatt le is cserélte Eduardo Berizzo. Az első félidő végére feljavult a Sevilla, és sok helyzetet alakítottak ki. A 47. percben a szünetben csereként beállt Luis Murel könnyen vezetéshez juttathatta volna a Sevillát, de nem találta el a kaput. A spanyol lehetőség után rögtön két komoly ziccert alakított ki a Roma, azonban ezekből sem született gól. Az 55. percben a közönség nagy része ujjongásban tört ki, miután beállt a nagy visszatérő, Jesus Navas. A cserék után, a Roma percekig csak nyomozta a labdát. Amikor viszont hozzájuk került, próbáltak gyorsan helyzetet kialakítani. A 67. percben kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a Roma, de Perotti centikkel fölé lőtte a golyóbist. A 74. minutumban megszületett a mérkőzés első gólja, miután egy védők felett átemelt labdát Nolito könnyedén elpöckölt a kapus mellett (1:0). Az utolsó tíz perc borzasztóan kezdődött a Roma számára, mivel Manolas fájdalmas arccal a földre került, és le is kellett cserélni. Dzeko még egy tizenegyest is megpróbált kiharcolni, azonban a bírónak ez annyira nem tetszett, hogy sárgával jutalmazta. A 90. percben Nolito ismét lecsapott, így már 2:0-ra nőtt a Sevilla előnye. Ez egy perccel később csupán egyre olvadt, miután Dzeko a kapuba talált (2:1). A vége igazán izgalmasra sikerült!

Legközelebb az İstanbul Başakşehir csapatával játszanak a Bl selejtezőjében, míg a bajnokságban az Espanyolt fogadják. A farkasok következő ellenfele szintén egy spanyol csapat lesz, a Celta Vigo. Augusztus 20-án az Atalanta otthonába utaznak a fővárosiak, a Serie A első fordulójában.

Sevilla– AS Roma 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Nolito (74′, 90′) – ill. –Dzeko

Sevilla: Rico – Escudero, Lenglet, Pareja, Mercado – N’Zonzi, Banega, Krohn-Delhi – Correa, Ben Yedder, Montoya. Vezetőedző: Eduardo Berizzo

AS Roma: Alisson – Kolarov, Moreno, Manolas, Peres – Strootman, Rossi, Nainggolan – Perotti, Dzeko, Defrel. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

Mihók Richárd