A Debrecen elvette a Honvéd veretlenségét

Nagy Sándor különös mérkőzésnek nézett elébe, hiszen másfél évvel ezelőtt a Budapest Honvéd hozta Magyarországra a kárpátaljai kapust. Idén tavasszal már Gyirmóton védett, s akkor a Honvéd a 95.percben született góllal talált be az általa őrzött kapuba. Most viszont mindenképpen győzni akart, hiszen az előző héten már végre a nyerés ösvényére lépett csapatával. Herjeczki viszont hiába készült kezdőként a Honvédban, bemelegítésnél megsérült, s Banó-Szabó személyében újonc került a helyére.

debrecen-honved-e1495301849173-1024x576 24.hu24.hu

A hetedik percben Szatmári Csaba nagyszerűen szerelt a debreceni tizenhatoson belül, indította Könyvest a vajdasági támadó elfutott a szélen, de középre passza hosszúra sikeredett, így nem lett belőle nagyobb lehetőség. A 12.percben egy beadást Lanzafame szép mozdulattal kapura ollózta, de mellé. A mozdulat szép volt, de nagy helyzet nem lett belőle. A 24.percben az olasz nagyszerűen cselezett a szélen, passza után Kamber lőtt kapu mellé. A 26.percben Baráth Botond volt szabálytalan a tizenhatoson belül, elkaszálta Mengolót, a bíró pedig büntető fújt. A tizenegyest Tőzsér magabiztosan váltotta góllá. A 33.percben Könyves kiváló cselekkel csapta be Bobál Dávidot, passza viszont hosszú volt Mengolónak. A 44.percben Bobál ívelését Lanzafame jobbal a túlsó alsó mellé vágja milliméterekkel. A szünetben így 1-0-ra vezettek a vendégek.

A félidőben hátvéd helyett csatárt küldött be Van der Meer, Laczkót Danilo váltotta. Az 55.percben az ötösről Eppel lőtt, de Nagy védett. Az 58.percben szabadrúgáshoz jutott a Budapest Honvéd. Lanzafame végezte el, ívelésére Eppel érkezett, s a jobb felsőbe fejelt. Az 59.percben az előző héten kiválóan bemutatkozó Varga Kevin helyére Danilo Sekulic állt. A 62.minutumban pedig Mengolot Tabakovic. A csere után Bódi végzett el szabadrúgást a baloldalon, kapura lőtte, mely meglepte Grófot, a kapus már a gólvonalon túlról ütötte ki, de biztos ami biztos alapon Tabakovic bepofozta a kapuba. Ha Bódi lövése nem lett volna gól, akkor írhatnánk, hogy így kell cserélni, hiszen első labdaérintésből született volna a gól. A 66.percben az újonc Banó-Szabó helyére Tömösvári Bálint állt. A 71.percben pedig a védő Lovricot a csatár Kabangu. A kongói az előző héten győztes gólt szerzett Mezőkövesden. Majd Danilo került ígéretes helyzetbe, de könnyedén Nagyba “lőtte”. (lövésnek is durva leírni) A 81.percben Bódi Ádám helyére a védő Mészáros Norbertet küldte be Herczeg András, ezzel is bebiztosítva a védekezést. Ha belegondolunk abba, hogy a Loki keretéből Mészáros az utolsó aki korábban a debreceni Bl-keret tagja volt… Ő is 37 éves már, sajnos “öregszenek” focistáink. Lanzafame beadására Kabangu érkezett, vetődését Nagy hárította. A 85.percben Lanzafame szabadrúgását Danilo fejére tette, de a brazil fölé fejelt a kapu helyett. Érdekes volt látni, hogy hiába lett több védő a DVSC-ben, Danilo üresen volt… A 89.percben Kabangu is ollózott egyet,de veszélytelen lett. A 92.percben eldőlt a meccs. A folyamatosan támadó Honvédot lekontrázta a Loki, Jovanovic kiváló passzt kapott a tizenhatoson belül, levette, ellőtte, s jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. A gyengén rajtoló Debrecen így az utolsó két meccsén (mikor is a nemzetközi kupainduló Vasassal és Honvéddal játszott) hat pontot szerzett.

Bp. Honvéd – Debrecen 1-3 (0-1)
Gól: Eppel (58.p) ill. Tőzsér (27.p – 11-esből), Bódi (62.p), Jovanovic (92.p)
Sárga lapok: Baráth (26.p), Banó-Szabó (64.p) ill. Ferenczi J. (39.p), Bényei (76.p)

Bp. Honvéd: Gróf – Latifu, Lovric (Kabangu 71.p), Baráth, Bobál D., Laczkó (Danilo szünetben) – Nagy G., Kamber, Banó-Szabó (Tömösvári 66.p) – Eppel, Lanzafame vezetőedző: Erik Van der Meer
Debrecen: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi J. – Tőzsér – Jovanovic, Bódi (Mészáros N. 81.p), Varga K. (Sekulic 59.p), Könyves – Mengolo (Tabakovic 62.p) vezetőedző: Herczeg András

Endrődi Dávid