Portugália: a Porto nyerte a vasárnap esti rangadót! – videóval

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának vasárnapi utolsó meccse a Braga – Porto rangadó volt. Végül a meccs szűk sikerrel ért véget, és a győztes klub eddigi mindegyik bajnokiját megnyerte!

IMG_20170828_020242Corona góljával folytatódott a Porto győzelmi szériája! (forrás: twitter.com/FCPorto)

A portugál élvonal 4. fordulójának vasárnapi esti utolsó mérkőzése a Braga – Porto rangadó volt, s a találkozó igencsak egyoldalúan alakult.

A hétközben az Európa-liga szereplést kiharcoló Braga tegnap este hazai pályán még csak a Porto kapuját sem találta el a 90 perc alatt! Ezzel szemben a vendégek 21(!) löketéből 7 irányult kapura, s ezek közül az egyiket gól követte. A mérkőzés 7. percében máris ünnepelhettek a portói klub tagjai, hiszen ekkor Jesús Corona kapta a labdát, akinek nagy lökete ment be (0-1)! Ezzel mint végül ismertté vált, minden érdemi esemény eldőlt a bajnokin, ugyanis a lefújásig nem született több találat, igaz, többel is nyerhetett volna a Porto. Újabb sikerével a portói legénység 4 meccs után úgy száz százalékos a portugál élvonalbeli ligában, hogy 9 gólt szerzett, de egyet sem kapott!

A Porto jelenleg a második, az élen a Sporting áll a több lőtt gólja miatt (10-1), míg a Braga csupán a 7. hat ponttal, és 5-5-ös gólaránnyal.

Portugál bajnokság, 4. forduló
Braga – FC Porto • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Corona (7.)

https://youtu.be/edVvTzM5WaQ

A portugál bajnokság 4. fordulójában még egy meccset megrendeznek ma este – amely zárja egyben az aktuális kört – , amikor a Portimonense a Maritimót látja vendégül. Ha a Maritimo nyer, akkor a 6. helyről az 5.-re ugrik, egy pontra kerülve a jelenleg 4. Rio Avétól, és a 3. helyezett Benficától.

A tabella élén nincs sok meglepetés, viszont csak a Sporting és a Porto azok a klubok, amelyek eddig mind a négy bajnokijukat megnyerték ebben a szezonban. Olyan csapat pedig nincs a 18 élvonalban szereplő együttes közül, melynek ne lenne már legalább 1 pontja.

A portugál bajnokság 4. fordulójának eddigi eredményei

IMG_20170828_022315

A portugál bajnokság jelenlegi állása

IMG_20170828_022345

A góllövőlista élmezőnye
1. • Jonas (Benfica) – 5 gól
2. • Aboubakar (FC Porto) – 4 gól

Nagy Dávid