„Nagyon oda kell figyelnünk” – Fernando Santos

Mindenképp győznie kell Portugáliának, ha versenyben akar maradni a csoportelsőségért Svájccal. Ugyanakkor Fernando Santos szerint a magyar együttes erős, fegyelmezett társaság, amely ellen nehéz lesz vasárnap este játszani.

20170902-5-tum

Jó érzékkel indította sajtótájékoztatóját a portugálok kapitánya, aki kiemelte, csapata nem nézheti le a magyarokat. Sőt, matematikai esélyről beszélt a mieink esetében, amelyet nem hagy veszni a Storck-legénység. „Nem szabad elfelejteni, hogy a magyaroknak matematikai esélyük még van a továbbjutásra, ezért minden bizonnyal megtesznek mindent annak érdekében, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodva ezt a meccset megnyerjék. Éppen ezért nem érzem úgy, hogy könnyű mérkőzés elébe néznénk, és igaz, hogy Andorrától kikaptak a magyarok, de azon a meccsen teljesen más felállásban, kísérleti csapattal léptek pályára, nem úgy, mint például korábban ellenünk, a kinti mérkőzésen.”

Hogy aztán ezek alapján milyen összecsapás kerekedik ki vasárnap este, még jótékony homály fedi, azt viszont nem tagadta Santos, hogy a figyelmük nem hagyhat ki egy pillanatra sem. „Nagyon oda kell figyelni a csapatomnak, mert amellett, hogy nagyon jó a magyarok védekezése, nehéz feltörni, ellenfelünk támadásai is szervezettek, gyorsan jönnek előre. Így a védelemnek is végig százszázalékosan koncentrálnia kell, mert különben baj történhet.”

Csak gólt nem kapni! Ez a Pepe irányította védelem elsőszámú feladata, hiszen azzal már félsikert érnek el a vendégek. „Feltétlenül bízunk abban, hogy győzünk, viszont ehhez agresszíven kell játszanunk, hiszen ellenfelünk nagyon felkészült, jó csapat, amely mindig tudatosan lép pályára, ezért nehéz ellene játszani. Azonban, megvan már a kész tervünk a győzelemhez, reméljük, ezt a pályán is meg tudjuk valósítani” – beszélt a találkozóról 2009-ben győztes gólt szerző korábbi Real-védő.

~GS~