Portugália: Fej-fej mellett halad a Porto és a Sporting, a Benfica kicsit lemaradt – összefoglaló

A Liga Nos, azaz a portugál bajnokság 5. fordulójában folytatódott a papírforma: a három nagy csapat győzni tudott, de mögöttük nem a Braga lohol, hanem a Maritimo. 

letöltés

Forrás: desporto.sapo.pt

FC Porto – Chaves: 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Aboubakar (48.), Soares(86.), Marega (88.) ill. –

A Porto kölcsönből visszahozott csatárának, Vincent Aboubakarnak nagyon megy eddig a szezonban, hiszen már az ötödik gólját rúgta öt meccsen. A kikötővárosiak végig fölényben játszva, könnyedén győzték le a Chaves csapatát, Soares a 86. percben büntetőt hibázott, ám a kipattanót már értékesítette. Marega zárta le a mérkőzést egy beadás után született találattal.

Feirense – Sporting CP: 2-3 (0-0)
Gólszerzők: Silva (69.), Etebo (80.) ill. Coates (62.), Bruno Fernandes (65.), Dost (90+8. – büntetőből)

Nem volt viszont ilyen könnyű dolga a Sportingnak. A gól nélküli első félidő után a másodikat két találattal nyitották a lisszaboniak, ám erre 10 percen belül tudtak is válaszolni a Feirense. Már úgy tűnt, hogy döntetlenre fog végződni a mérkőzés, ám a játékvezető 6 perc hosszabbítást adott. A 96. percben be is fújt egy büntetőt a vendégeknek, amit Bast Dost értékesített, megszerezve ezzel csapatának a három pontot.

Benfica – Portimonense: 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Jonas (60. – büntetőből), Almeida (78.) ill. Fabrico (56.)
Kiállítás:ill. Hackman (59.)

A Benfica is győzni tudott a bajnokság 5. fordulójában, ellenfele a szezonban eddig nem túl jól játszó Portimonense volt. A vezetést vendég csapat szerezte meg az 56. percben egy nagyon szép góllal, ám az 59. percben azonnali piros lappal kiállították Hackmant, miután utolsó emberként buktatta Salviót. Jonas értékesítette a büntetőt, majd emberelőnyben nagyon rákapcsoltak. A 78. percben érkezett is a győztes találat Almeida révén.

Öt forduló után pontegyenlőséggel áll az első helyen a Porto, a másodikon pedig a Sporting rosszabb gólkülönbséggel. Mindkét csapat eddig száz százalékos a szezonban. A harmadik helyen a regnáló bajnok Benfica áll két ponttal lemaradva, mivel az előző fordulóban csak egy döntetlenre futotta a Rio Ave ellen. Meglepetésre a negyedik helyen a Maritimo csapata áll, akik eddig öt meccsükből négyet megnyertek. A Bragának nem indult jól a szezon, jelenleg csak a kilencedikek két győzelemmel és három vereséggel.

További eredmények:

Aves – Belenenses: 2-1
Estoril – Moreirense: 0-2
Setubal – Braga: 2-0
Guimares – Boavista: 1-0
Maritimo – Rio Ave: 1-0
Tondela – Ferreira: 2-2

A bajnokság állása az 5. forduló után:

nos