Pique újabb tweetje kiverte a biztosítékot Madridban

Történelmi fontosságú hétvége előtt áll Spanyolország, vasárnap ugyanis Katalóniában népszavazás dönt a régió sorsáról. A népszavazás a függetlenség elnyeréséről szól, mely a gazdaságot, és a sportot, így az FC Barcelonát egyaránt komolyan érintheti. A klub válogatott védője Gerard Pique szokásához híven nem rejtette véka alá véleményét, mely a madridi sajtóban péntek reggelre kiverte a biztosítékot. 

22047868_1485347171519042_6392352182319619290_o

A hétvége legfontosabb kérdése így szól: “Akarja-e, hogy Katalónia független állammá váljon köztársaság formájában?”

A hét folyamán az is felmerült, hogy biztosítástechnikai okok miatt elmaradhat az FC Barcelona soron következő, vasárnap délután esedékes bajnoki mérkőzése a Las Palmas ellen. A találkozót végül megtartják, ahogyan a népszavazásra is sor kerül. Csütörtökön Gerard Pique is állást foglalt, s twitteren a katalán függetlenség mellett tette le voksát, mely eléggé kiverte a biztosítékot a spanyol, illetve a madridi sajtóban, és a szurkolók körében egyaránt.

A spanyol szurkolók egy jelentős hányada azt követeli, hogy a Barca önmagát így nyíltan nem spanyol, hanem katalán embernek tituláló védője ha így érez, akkor a válogatottságot is le kellene, hogy mondja.

Az ügyben a Real Madrid belső védője, a válogatottban Pique oldalán egy védőpárt alkotó Sergio Ramos is megszólalt, és elmondta, hogy nem tartja szerencsésnek Pique megnyilvánulását, mely káros lehet a válogatott egységességére és az öltözői hangulatra, mely befolyásolhatja a világbajnoki selejtezősorozatban való szereplést, és a csoportelsősség megszerzését. Zárszóként viszont azt is hozzátette, hogy mindenkinek joga van a véleménye kinyilvánításához.

A 24.hu két napja egy kiváló írás keretei között foglalta össze mindazt, amit a katalán referendumról, illetve annak lehetséges következményeiről tudni érdemes. – bővebben ITT!