Nem kapnak jegyet Madridba a Barca szurkolói

Két hétig pihen a klubfutball, hiszen a 2018-as vb-selejtezők finisét érik meg az elkövetkezendő napokban világszerte azok a válogatottak, akik még harcban vannak az oroszországi kvalifikációért, illetve azok is, akik már az esélytelenek nyugalmával, de kötelességből küzdenek. A Top ligák, így a La Liga is október második hétvégéjén rajtol, a 8. forduló pedig egy csúcsrangadót is magába foglal. Madridban az új Wanda Metropolitanoban csap ugyanis össze az eddig hibátlan FC Barcelona és a házigazda Atletico Madrid. A találkozónak már most érdekes előszele van…

ert

Úgy fest, hogy a két csapat közti bajnoki rangadót, mely október 14-én szombaton 20:45-ös kezdéssel esedékes vendég szurkolók nélkül vívják meg. Az Atletico Madrid ugyanis közleményben tudatta, hogy logisztikai okokból nem tud jegyeket biztosítani a vendék katalán híveknek, így csupán az a 62 szerencsés lehet ott a meccsen, akiknek a hiba megjelenése előtt sikerült jegyet venniük.

A dolog pikantériája csak az, hogy még 9 nap van a találkozóig. Milyen logisztikai hibáról lehet szó, melyet nem lehet ennyi idő alatt helyreállítani egy jegyértékesítési procedúrában. A dolognak politikai jellege van, könnyen köze lehet a Katalónia és Spanyolország között feszülő konfliktusnak, a hétvégi függetlenségi referendumnak.

Mindemellett Diego Simeone és Ernesto Valverde  és a két klub hívei egyaránt félhetnek a “FIFA-vírustól”, mely a Real Madridra a minap már lecsapott. Mindemellett további távol maradói is lesznek a derbinek, avagy jelenleg a sérültek listáját erősíti vendég részről Rafinha és Dembelé mellett Iniesta, akinek kisebb combsérülése van, és a lehetőség adott a visszatérésre, ha minden a tervek szerint történik. Madridi oldalon a védelemből hiányozhat Filipe Luís és Lusac Hernández, valamint a középpályán Augusto Fernández. Mindkét csapat rengeteg játékost ad a vb-selejtezőkre, így a sérülések lehetősége adott.

BRÉKING! – Közben friss hír, a spanyol espn arról ír, hogy más élvonalbeli csapatok is azt fontolgatják, hogy nem adnak vendégjegyeket a Barcelonának. Már csak mondva csinált ürügyek kellenek…