BL: hazai pályán sem nyert az Atlético, közel a kiesés! – videóval

A Bajnokok Ligája negyedik fordulójával tovább folytatódtak a csopormérkőzések küzdelmei a továbbjutásért. A C jelű kvartettben még nyeretlen Atlético Madrid hazai pályán próbált javítani a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésen a Qarabag ellen.

2515070_w1

Diego Simeone együttes komoly bajban volt a forduló előtt, hiszen három fordulót követően nyeretlenül álltak a csoport harmadik helyén az angol Chelsea és az olasz AS Roma mögött. Az Atlético pedig az utolsó két fordulóban pedig éppen a Chelsea és a Roma ellen mérkőzik, a mindent eldöntő továbbjutásért. A madridiak két hete Azerbajdzsánban nagy meglepetésre nem tudták legyőzni a Qarabag együttesét és csupán egy gól nélküli döntetlenre voltak képesek Griezmannék.

Teltházas közönség előtt léphetett pályára az azeri Qarabag a madridi Wanda Metropolitanóban. A mérkőzés első ordító ziccerére nem is kellett sokat várnunk, hiszen már a 4. percben Griezmann került helyzetbe, de a francia válogatott támadó lövését Sehic nagy bravúrral hárítani tudta. A folytatásban is a hazaiak uralták a mérkőzést, ami helyzetekben is megmutatkozott. A 16. percben Gamerio kapott egy remek labdát, Sehic azonban ezúttal is könnyedén hárított. A 21. percben Gabi lövését az egyik védő önfeláldozóan blokkolta szögletre. Egy percre rá Godín fejese szállt jócskán a kapu fölé. A vendégek első komoly lehetőségét a 28. percben jegyezhettük fel, mikor Pedro Henrique jobb alsóba tartó lövését Oblak védte bravúrral. Az első játékrész hajrájában a hazaiak előtt több lehetőség is adódott, de nem tudák gólra váltani fölényüket, aminek meg is lett a böjtje. Az első félidőben a matracosok 12 kapuralövési kísérlettel próbálkoztak, ebből csupán három találta el a kaput. A vendégek három kísérletéből egy a hálóban kötött ki a 40. percben miután Guerrier szögletét követően Michel fejelt Oblak hálójába védhetetlenül.

FBL-EUR-C1-ATLETICO-QARABAG

A második félidőt óriási lendülettel kezdte az Atlético, már a 49. percben kiegyenlíthetett volna a hazai együttes miután Correa helyzetét Sehic még véden tudta, a kipattanót pedig Gameiro a kapu bal oldala mellé lőtte. A találkozó 56. percében Griezmann passzát követően Thomas került kihagyhatatlan helyzetbe, a ghánai középpályás lövése a jobb felső sakrokban landolt. – 1-1! A találkozó 59. percében a vendégek tíz emberre fogyatkoztak miután Pedro Henrique csúnya belépője után Aytekin játékvezető kiállította vendégek játékosát. A madridiaknak az emberelőny sem bizonyult elégnek, nem tudták begyötörni a mérkőzés hátralévő részében sem a győzelmet jelentő találatot, pedig Gaitan és Gabi is közel járt a gólhoz. A vendégek hőse a remek teljesítményt nyújtó kapusuk Ibrahim Sehic volt aki több alkalommal is a góltól mentette meg csapatát. A mérkőzés hajrájában Savič is megkapta második sárga lapját és idő előtt mehetett zuhanyozni. Simeone együttese pedig újabb kudarcot könyvelhetett el miután otthon sem tudták megverni a Qarabag együttesét és szinte biztosra vehető a kiesésük a csoportkörből.

Atlético Madrid – Qarabag 1-1 (0-1)
Helyszín: Wanda Metropolitano, Madrid, Vezette: Aytekin (német)
Gólszerzők: Thomas (56.) ill. Michel (40.)
Sárga lapok: Savič (32.), Torres (75.) ill. Sadygov (9.), Rzezniczak (34.)
Kiállítás: Savič (88.) ill. Pedro Henrique (59.)

Atlético: Oblak – Filipe Luis, Godín, Savič. Juanfran – Niguez, Gabi, Thomas (Gaitan 62.), Correa – Griezmann, Gameiro (Torres 69.). Vezetőedző: Simeone

Qarabag: Sehic – Medvedev, Rzezniczak, Sadygov, Agolli – Pedro Henrique, Richard, Garayev, Guerrier (Junuszade 63.) – Michel, Seydaev (Quintana 72.). Vezetőedző: Gurbanov.

https://www.youtube.com/watch?v=7zFN3wZeE44

A csoport állása 4 fordulót követően:

cgrup

Képek: uefa.com

Ondik Gábor