Az andorrai égésnél is nagyobb pofon a magyar futballnak

Nemzetközileg elismert akadémia ide, tehetségek sora oda, az oroszok leckét adtak a modern futballból. 

u19_borito

Rendre a legjobb minősítést kapja a kispesti Magyar Futball Akadémia, ám ezúttal az FK Krazsnodar fiataljai megmutatták, hogy hiába a felnőttfutballban szerzett tapasztalat, nemzetközi szinten mit sem ér. Ugyanis a kispestiek kezdőcsapatában nem kevesebb, mint négy élvonalbeli meccsekkel a lábában szerplő labdarúgó kapott helyet, ehhez képest…

Már a találkozó elején látszott, nincs egy súlycsoportban a két együttes, hiszen az orosz Krasznodar tulajdonképpen akkor került helyzetbe, amikor akart, így aztán nem csoda, hogy félóra alatt szinte kivégezte ellenfelét az orosz alakulat. Simon Miklós együttese korábban a Sutjeska ellen is nehezen jutott tovább, a Krasznodar viszont már most, az első összecsapáson pontot tett a kispesti fiatalok nemzetközi kupaszereplésére.

S nemcsak egyszerűen legyőzte a piros-feketéket, tette mindezt kiütéssel. Ignatyev triplázott, rajta kívül Sergejev duplával járult hozzá a házigazdák sikeréhez, valamint Borodin is szerzett egy gólt. A második félidőben tovább nőtt a különbség, a végére nyolc lett közte.

Krasznodar – Honvéd 8-0 (3-0)
Krasznodar, vezette: Baliyan (örmény)
Gólszerzők: Ignatyev (6., 22., 59., 84.), Kurazhov (86.), Borodin (31.), Sergejev (53., 56.)
Sárga lapok: Chernikov (59.), Ivashin (64.) ill. Szabó P. (46.), Májer M. (61.), Herjeczki (64.), Nagy G. (66.), Novák R. (75.), Csaba D. (82.)
Kiállítva:

Krasznodar: Safonov – Nasonkin (Paradin, 37.), Bochko, Borodin, Ivashin – Utkin, Golubev, Chernikov (Tekuchev, 60.) – Suleymanov, Ignatyev, Sergejev (kurazhov, 68.).

Honvéd: Berla A. – Bodrogi, Szabó P. (Szendrei N., 76.), Cseh – Kovács, Májer M., Stoiacovici D., Banó-Szabó, Nagy – Bíró B. (Csaba D., 39.), Herjeczki (Novák R., 65.).

~GS~