Portugália: döntetlent játszott az éllovas Porto a forduló rangadóján – videóval

Az élvonalbeli portugál labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában tegnap este az éllovas FC Porto a harmadik helyen álló, szintén BL-résztvevő Benfica csapatát látta vendégül rangadó keretein belül. Végül nem jutottak dűlőre egymás ellen a felek, lényegében minden maradt úgy, ahogy az aktuális forduló előtt volt.

IMG_20171202_074101Jobb volt a Porto a Benfica elleni rangadón, de végül nem született döntés az összecsapáson! (forrás: twitter.com/FCPorto)

Nagy várakozás övezte az FC Porto – Benfica portugál bajnoki rangadót tegnap este a liga 13. fordulójában. A portói csapat az élen, míg a lisszaboniak a 3. helyen álltak.

Már a 4. percben közel járt a vendég Benfica a gólhoz, amikor a kipattanót Salvio fejelte kapura, ám José Sa védeni tudott. A Porto első nagy helyzetére a 31. percig kellett várni, ekkor egy védő a gólvonalról mentette Marega kapuba tartó lövését. Egy perccel ezután még közelebb járt a Porto a gólszerzéshez, s Herrera ötösön kívüli lövése a kapufán csattant! Az első félidőben több komoly lehetőség már nem alakult ki, a hazaiak viszont sokkal aktívabbak voltak, 4 próbálkozásukból 3 ment kapura, míg a Benfica veszélytelen volt, a labda pedig hiába volt épphogy csak többet a vendégeknél.

A folytatásban folytatta a gólra törő játékát a Porto, Marega 59. percben leadott lövése viszont mellé ment. A 64. minutumban is a hazaiak villantak, ám Herrera próbálkozását hárította Varela kapus. A Porto a 75. percben is nagy helyzetbe került, ám Felipe közelről hibázott, mellé lőtte a labdát! A 80. minutumban azért megmutatta a Benfica is, hogy a pályán van, de Krovinovic tizenhatoson belül leadott lövése mellé ment. Még ugyanebben a percben a Benfica játékosa, Zivkovic megkapta első sárga lapját, majd két perccel ezután a másodikat is, ami természetesen kiállítást eredményezett, így a hajrát a fővárosiak megfogyatkozva voltak kénytelenek lejátszani! Emberhátrányba ellenére majdnem a Benfica lőtt gólt, de José Sa védett a 85. minutumban, amikor is Jimenez tizenhatoson belüli próbálkozása ment kapura. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Marega tüzelt kapura, de a hazaiak labdarúgójának próbálkozását védte Varela. A hosszabbítás 4. percében pontot tehetett volna a dolgok végére a Porto, ám a sok helyzetet kialakító, aktívan játszó Marega kevéssel a léc fölé fejelte a labdát!

Ezzel eldőlt viszont, hogy nem bír egyik csapat sem a másikkal, viszont az éllovas Porto sokkal veszélyesebb volt kapura, a Benfica igazából egy komolyabb kapura lövést tudhat magáénak, míg a hazaiak 9 próbálkozásából 5 ment kapura! Hiába, gól így sem született az összességében kiegyenlített labdabirtoklást hozó találkozón, így hát a Porto maradt az élen, míg a Benfica a harmadik helyen. Az éllovas előnye – akárcsak a második helyezett Sportingé, amely tegnap este nyert – 3 pont a Benficával szemben. A forduló meccseinek java még hátra van a liga 13. köréből. Az élmezőny helyzete csak annyiban változhat maximum, hogy a most 4. helyen álló Braga ha kikap, és ha a mögötte álló Maritimo nyer, akkor biztosan helyet cserél ez a két klub a tabellán.

Portugál bajnokság, 13. forduló
FC Porto – Benfica • 0-0

Nagy Dávid