Barcelona: Busquets örökébe Busquets lép majd?

AZ FC Barcelonának igyekeznie kell, ha meg szeretné tartani az “új-Sergio Busquets”-ként számon tartott, fiatal tehetségét, Oriol Busquets-et!

(Kép: as.com)

Az ígéretes jövő előtt álló, Oriol Busquets-et sokan Sergio méltó örökösének tartják már most az FC Barcelonánál. A januárban 19. születésnapját ünneplő fiatal tehetség hasonló poszton játszik, hasonló kvalitásokkal mint a Barca felnőtt csapatának klasszisa – Itt jegyezzük meg gyorsan, hogy attól eltekintve, hogy mindketten védekező középpályások, rokoni kapcsolat nincs kettőjük között.

A mögöttünk hagyott nyáron kinevezett Ernesto Valverde is felfigyelt már a fiatal Busquets képességeire, így a középpályás a Murcia ellen a spanyol Király-kupában be is mutatkozott már a felnőtt csapatban. Aki ezen a ponton netán azt gondolná, hogy minden a Barca tervei szerint alakul a fiatal jövőjét illetően, annak most kicsit lehet csalatkoznia kell majd (…)

(…) Oriol Busquets jelenlegi szerződése ugyanis 2018 nyarán jár le a katalán fővárosban, de talán még nagyobb gond barcelonai szemszögből nézve, hogy Európa élklubjai – köztük a Real Madrid is – élénken monitorozza a spanyol fiatalt.  A klub és a játékos képviselői között ráadásul már elkezdődtek a tárgyalások is, csakhogy egyelőre azok nem vezettek még eredményre.

A spanyol sajtóban megjelenő hírek szerint a Barca célja nem is lehet más, mint maximálisan meggyőzni a tehetséget arról, hogy szép jövő vár rá a Camp Nouban, és már a közeljövőben a felnőtt csapat keretének tagja lehet! Ugyanakkor az is biztos, hogy a katalánoknak igyekeznie kell majd a tárgyalásokkal, mert az idő akár a riválisok malmára is hajthatja a vizet.