Toplista: a világ tíz legjobban fizetett hálóőre!

A minap hírt adtunk róla, hogy kik a Premier League legjobban fizetett labdarúgói. A Top 10-es listán ott szerepelt a Manchester United hálóőre David de Gea, akinek az egyik, de nem a legjobb a fizetése a hálóőrök között a világon.

Best-Manuel-Neuer-1080p-Desktop-Wallpapers

Ha a sztárfocisták fizetését nézzük világszerte, akik a mezőnyben játszanak, akkor felfoghatatlan összegekbe botlunk. Antonio Conte a Chelsea trénere ennek kapcsán a minap ki is fakadt és Manchester irányába “mutogatott” frusztráltan. De hogyan is néz ki a legjobban fizetett hálóőrök pénztárcája? Meg kell állapítani, hogy forintos gondjaik nincsenek, ám a mezőnyjátékosokhoz képest az anyagi megbecsültség az esetükben továbbra is sokkal szerényebb egy-egy kivételtől eltekintve.

A legjobban fizetett hálóőr a Bayern München kiválósága Manuel Neuer, aki toronymagasan veri a mezőnyt és olyan fizetéssel bír, melyet Buffon (Juventus), Ederson (Manchester City) és Handanovic (Inter) összetett bére sem ér el. Utóbbi három játékos a lista nyolcadik, kilencedik és tizedik helyezettje. A német rekordbajnok portását David de Gea követi és itt be is fejeződött a 10 millió euró feletti bérösszeg. A dobogó legalsó fokára Ter Stegen a Barca hálóőre ér oda.

Érdekesség, hogy az 50 milliós piaci értékével, mely jelenleg holtversenyben a legjobb, az Atletico Madrid hálóőre Jan Oblak fel sem fért a listára.

26993499_1590278251025933_199626977823982237_n