Valverde most láthatta, hogy Coutinho nem jobbszélső!

Vasárnap este ha nyögvenyelősen is, de győzni tudott az Alaves ellen hazai pályán az FC Barcelona. A meccsen először lépett pályára kezdőként a friss igazolás Coutinho, akinek a helyét még keresi Ernesto Valverde.

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

Az Espanyol elleni kupameccsen csereként debütált a Barcában Coutinho, akkor Iniestát váltotta és a várakozásoknak megfelelően a középpálya baloldalán kapott lehetőséget. Az Alaves elleni bajnokin azonban már mind a ketten ott voltak a kezdőben – Iniesta a szokásos helyén, Coutinho pedig a jobboldalon játszott.

A játék képéből és az eredmény alakulásából ki lehet találni, hogy talán nem ebben a pozícióban nyújtja a legjobb teljesítményt a brazil – erről Xavi Hernandez, a Marca újságírója is írt a meccs után.

A cikkben szó esik arról, hogy Coutinho egy számára kényelmetlen szerepkörben kapott helyet, nem érzi ő ott magát komfortosan. Ez egy olyan gond, amit Valverdének észre kellett vennie – inkább most, mint hogy később legyen ebből baj. A katalánok trénere még keresi Coutinho helyét.

Hasonló a helyzet Paulinhóval is, aki ezúttal a pihenő Busquets helyét vette át a középpálya közepén. Hálátlan dolog Busquetset pótolni, most sem ment könnyen. Két meccs padozás után a brazilnak nem is ment túl jól a dolog, még Rakiticcsel az oldalán sem. A vendégeknél Wakaso remek munkát végzett, rengeteg gondot okozott nekik a középpályán. A ghánai játékos kellemetlen ellenfél, agresszív és keményen odateszi magát – akár egy piros lap is benne volt a játékában.

Az Alaves oldaláról viszont hatalmas dicséret jár Guidettinek, akit a Celta Vigótól hoztak el a télen és a jelek szerint remek üzletet kötöttek vele. A svédhez támadásban csak Suarez és Messi tudtak felnőni, igaz ők meg is nyerték az összecsapást a hazaiaknak.