„Amit az emberi elme el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani”- Exkluzív interjú

A magyar élvonalban címvédő Honvéd felnőttkerete egy újabb feltörekvő tehetséggel bővült a tavaszi szezon során. Májer Milán a felnőttcsapat ajtaján kopogtat, a téli felkészülés során meggyőzte Supka Attila vezetőedzőt. Szerepelt már  az Ifjúsági Bajnokok Ligájában is, a magyar futball egyik tehetségével beszélgettünk aki az elmúlt hetekben hosszabbította meg szerződését a Honvédnál.

majermilan

– Milán pár szóban bemutatkoznál a FociClub olvasóinak, mit kell tudni rólad, hogyan kerültél labdarúgás közelébe és honnan indult a pályafutásod?
– Szüleim vezettek be a labdarúgás világába, édesapám volt az első edzőm, édesanyám pedig rengeteget edzett velem külön! Tordason egy Fejér megyei faluban kezdtem el a labdarúgást támadóként, valamint kapusként is kipróbáltam magam, de hamar rájöttünk, hogy jobb ha a támadásnál maradok. Kiskoromtól kezdve már rengeteg mérkőzést néztem, általában minden a foci körül forog a családban.

–  2012-ben a Magyar Futball Akadémiára szerződtél, hogyan kerültél a Honvéd Akadémiájára mesélnél ennek körülményeiről?
– Martonvásárról kerültem ide, volt több megkeresésem is a Videoton, Főnix Gold Fc és a Puskás Akadémiától is és persze a Budapest Honvédtól is. Természetesen részt kellett vennem néhány nap próbajátékon, ezen is sikerült a várt teljesítményt hoznom, így igazoltak le. Fél év múlva már a kezdőcsapatban találtam magam. Az első két évben nem voltam akadémista, így minden nap 3-4 óra utazással kellett megoldanom az edzésre járást. Nehéz időszak volt számomra , de megérte és boldog vagyok!

– A Honvéddal bajnoki címet ünnepelhettél valamint a Puskás-Suzuki kupán sem talált legyőzőre a csapatod, hogyan élted meg ezeket a sikereket?
– Igen, háromszor is bajnoki címet ünnepelhettem már a Honvéddal, ami felemelő érzés a kupával együtt. Az első bajnoki cím kivételével, amikor nem kaptam túl sok lehetőséget, meghatározó játékosa voltam a csapatnak, valamint nagy részem volt a sikereinkben, de természetesen a fantasztikus csapat, edző és stáb közötti kapcsolat és a munka eredménye. Akkor nagyon nagy dolognak tartottam és ezek voltak a céljaim, de kipipálhatom őket és mára már a Magyar-kupa győzelem valamint az NB1-es bajnoki cím az új célom.

13240708_1019255861476440_4419721698218041120_n

– Miben rejlenek az erősségeid és miben kellene még fejlődnöd?
– Az erősségem azt hiszem a mentális képességem egyértelműen, emellett sok gólt szereztem és a sebességem is rendben van. A fejjátékomban szeretnék fejlődni! „Amit az emberi elme el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani”- eszerint élek és eddig bejött!

– Idén elképesztően nagyot fordult veled a világ, Supka Attila vezetőedző a felnőttcsapat keretébe vitt. Ráadásul a Ferencváros elleni első tavaszi bajnokin a kispadon foglaltál helyet. Hogyan élted meg ezeket a fordulatokat a pályafutásodban?
– Nagyon boldog voltam és vagyok is, rengeteget dolgoztam érte és hiszem, hogy a kemény munka mindig kifizetődik. Hihetetlen érzés volt ott lenni egy ilyen mérkőzésen és természetesen a következő célom, hogy itt maradjak és sikerüljön debütálnom is a Honvéd színeiben az NB1-ben.

– Az NBIII-as csapattársak helyett, Gróf, Lanzafame, Eppel mellett edzeni. Van akire a felnőttcsapat játékosai közül felnézel, mint példaképre?
– Igen, minden játékosnak megvan a saját erőssége, amiben úgy érzem ő a legjobb a csapatban. Ezeket próbálom ellesni tőlük és mindenből tanulni, hiszen ezért is vagyok itt, hogy tanuljak tőlük, mert ők már elértek egy olyan szintet a rengeteg munkájukkal, amire fel tudok nézni. Külön örülök, hogy segítenek a csapattársak a beilleszkedésben.

24059377_975762742563004_5434771414854648403_o

– Az idei kiírásban az UEFA Ifjúsági BL-ben is bemutatkoztál a Honvéddal, összesen négy mérkőzésen kaptál lehetőséget a bizonyításra és egy gólt is szereztél. Milyen volt pályára lépni a legrangosabb európai kupasorozat ifi kivitelében?
– Úgy gondolom ez is hozzájárult ahhoz, hogy most az első csapat keretéhez tartozom. Erős és taktikailag rendkívül jól szervezett csapatok ellen játszottunk. Az itthoni mérkőzéseinkre kilátogattak a szurkolóink, amit külön köszönök, mert segített! Fantasztikus érzés volt 2500 szurkoló előtt továbbjutást érő gólt szerezni és együtt ünnepelni. Remélem a következő korosztályaink is megmutathatják majd magukat, és belekóstolhatnak, hogy milyen érzés egy nemzetközi tétmérkőzésen szerepelni.

– A Honvéd felnőttcsapatában is sikerült a bemutatkozás Supka Attila edző irányítása alatt a téli felkészülési szezonban, ráadásul a Dorog ellen gólt is szereztél, majd az U19-es válogatott mezét is magadra húzhattad a görögök elleni felkészülési mérkőzésen. Ezek voltak pályafutásod eddigi legszebb időszakai vagy mit tartasz eddigi legnagyobb sikereidnek?
– Egyértelműen most érzem azt, hogy kezd beérni a munkám és nagyon jól érzem magam, de ilyenkor kell még az eddigieknél is többet dolgozni és nem szabad megelégedni soha. Ez eddig a pályafutásom csúcsa, ahol most vagyok, de nem ez a végső célom.

– Ha jól tudom idén érettségizel és a továbbtanulás is a terveid között szerepel, mely szakmában tudod magad elképzelni a futball mellett ?
– Így van, beadtam a jelentkezésemet több egyetemre, ezek közé tartozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is! Fontosnak tartom és nem lehetetlen a továbbtanulás, élő példa rá Eppel Marci. Természetesen első a foci és mindent alárendelek a jó teljesítményemnek.

– Milyen célokat tűztél ki az idei szezonra és mik a hosszútávú céljaid ?
– A legfontosabb, hogy továbbra is maradjak az első csapat keretével, minél hamarabb bemutatkozzak és megszerezzem az első gólom. Hosszú távon pedig beverekedni magam a kezdőcsapatba, és a felnőtt válogatottban is szerephez szeretnék jutni, valamint egy külföldi bajnokságban is kipróbálnám magam, de mindent a maga idejében.

– Végezetül mit üzensz a FociClub olvasóinak ?
– Csak a Kispest!

A végére pedig egy gyors kérdezz, felelek:
Ki a példaképed ? – Cristiano Ronaldo
Melyik a kedvenc csapatod ? – AC Milan
A legkellemetlenebb ellenfél, aki ellen játszottál ? – Sergei Borodin az FC Krasnodar belső védője
Szerinted ki nyeri idén a BL-t ? – Manchester City
Kedvenc ételed ? –tatár beefsteak
Kedvenc italod ? – epres limonádé
Kedvenc filmed és sorozatod ? – Avatar, sorozatokra nincs időm
Milyen hobbijaid vannak ? – horgászat, kerékpározás, paintball

Grafikai munka: Bács András

Képeket készítette: Kürti János

Szerző: Ondik Gábor