Premier League-előzetes: szuperrangadó a kiesési-harc árnyékában

Miközben a West Bromwich Albion a korábbi bravúros pontszerzések ellenére mégis szinte biztos kieső, addig a maradék két búcsúzó helyre még minimum hat-hét együttes „pályázik” reális eséllyel.

muVSarsenal001

Ám miközben kíméletlen küzdelem zajlik a kiesőzóna elkerüléséért, addig holnap délután az előző évtizedek egyik legfeszültebb és legizgalmasabb derbijére fog sor kerülni, immár kissé kopottabb fényben. Az Arsenalnak már csak teljesen irreális matematikai esélye van a legjobb négybe férkőzni, addig a Manchester United az ezüstéremre hajt a már biztosan bajnok City mögött. A találkozó abszolút háromesélyes, ám szomorúak lennénk, ha Arsene Wenger „csúnyán” búcsúzna el karrierje legádázabb ellenfelétől.

A Liverpool a kiesőjelölt Stoke ellen erősítheti meg a harmadik helyét, ám meglepetés esetén akár a Tottenham is a nyakára eshet a „Vörösöknek”, akiknek remek kis erőfelmérő lesz a Watford elleni küzdelem. Egyébként a Spurs-t meg a városi vetélytárs, a Bajnokok Ligája indulásról lemaradni látszó Chelsea üldözi.

A már bajnok City számára gyakorlatilag már véget ért az idény, lévén más sorozatban már nem érdekelt a Guardiola-csapat. A Championship fenyegető közelségétől menekülő West Ham akár még meg is tréfálhatja a jóllakott vendégeket.

Premier League – 36. forduló
Liverpool – Stoke City
Crystal Palace – Leicester City
Burnley – Brighton & Hove Albion
Huddersfield Town – Everton
Newcastle United – West Bromwich Albion
Southampton – Bournemouth
Swansea – Chelsea
West Ham United – Manchester City
Manchester United – Arsenal
Tottenham Hotspur – Watford

Balogh József