Real Madrid: Fél az európai élettől a “szupertehetség”!

Mint ismert, 18. életéve betöltése után a Real Madrid játékosa lesz a hatalmas ígéretnek tartott Vinícius Junior. A fiatal tehetség legutóbb arról beszélt, hogy nem csak örömöt érez akkor, amikor arra kell gondolnia, hogy Madridba költözik. És ennek igen abszurdnak tűnő, ám jobban belegondolva hihető oka van…

(Kép: marca.com)

A 17 esztendős Vinícius Junior nagy kulturális váltásra készül, hiszen szülőhazáját Spanyolországra cseréli hamarosan. A Real Madridnál tárt karokkal várt “szupertehetség” szerint mégsem ez lesz a legnagyobb kihívás a számára a beilleszkedés szempontjából. “Nem tagadom, nagyon megérint az Európában tapasztalható terrorizmus. Tanácstalan lennék egy ilyen helyzetben: Fogalmam sincs mit tennék, hova futnék ha belekerülnék. Ez egy olyan probléma, amivel nem tudsz szembenézni teljesen, hiszen nem tudod megjósolni, hogy mikor történik. Nagyon kemény ez nekem.” – Így Vinícius a brit Guardian megkeresésére.

Az intejú során a brazil tehetség arról is beszélt, hogy élete legjobb döntésének – a Real Madrid mellett persze – azt tartja, hogy a Flamengohoz szerződött. “13 évet éltem Sao Goncalo-ban, Rio de Janeiro egyik lelakott, és veszélyes külső negyedében. Megváltás volt, amikor a Flamengo megkeresett, hiszen ezzel a szerződéssel Rio biztonságosabb negyedébe költözhettünk a családommal. Pontosan tudom, hogy milyen nehéz élet várt volna rám a favelák világában. Emlékszem, egyszer még egy fegyveres gyilkosságnak is a tanúja voltam. Féltettem a testvéreimet, hiszen ki tudja, mi történhet velük bármelyik pillanatban az utcákon. Mifelénk az emberek legnagyobb álma az, ha beleszületik egy favelába, onnan ki tudjon törni, és jobb körülmények között élhessen. Hálás vagyok, hogy ez megadatott nekem!” – Így Vinícius, aki Real-os szerződéséről a következőket mondta.

“Nagy változás lesz az életemben. Tudom, hogy a szurkolók, és mindenki más is nagyon sokat vár majd tőlem. Szeretnék felkészülni mindenre, így arra is, hogy a kritikákkal meg kell birkózni, el kell fogadni őket, és rájuk cáfolni. Még Cristiano Ronaldonak, Nemyarnak és Lionel Messinek is vannak rossz meccsei, miért ne lehetnének nekem is. Erről sokat szoktunk beszélgetni az édesapámmal.” – Tette hozzá a még a Flaemngohoz tartozó fiatal.