Kádárék otthon verték a már bajnok Shakhtart!

Ugyan az ukrán bajnoki cím sorsa már korábban eldőlt, egy Dinamo-Shakhtar mérkőzést sosem nevezhetünk tét nélkülinek! A kijevieket gyakran szokás örök másodikként aposztrofálni, így Kádáréknak bőven volt bizonyítani valójuk az ország kirakatcsapata ellen…

dinamo_shakhtar

Dinamo Kijev – Shakhtar Donyeck 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Verbic (16.), Khotcholava (öngól – 55.) ill. Marlos (büntetőből – 23.)

Jól indult a mérkőzés a Kádár Tamással a védelem tengelyében felálló hazaiaknak, akik már a 16. percben előnyhöz jutottak új igazolásuk, a szlovén Benjamin Verbic révén. Nem tartott azonban sokáig az örömük, hiszen Marlos büntetőből egalizálni tudott a 23. minutumban. Innentől át is vették az irányítást a vendégek, és a félidő végéig bajnokhoz méltóan uralták a mérkőzést.

A második játékrészt ismét a Kijev kezdte jobban, és egy újabb korai találat révén ismét előnyhöz jutottak: Khotcholava talált a saját kapujába. Innentől ugyan megint összeszedte magát Paulo Fonseca együttese, hálót azonban már nem találtak, mert Kádárék falként zárták el a brazil spílerek kapuhoz vezető útját.

Küzdelmes győzelmet aratott tehát a második ukrán csapatnak tartott Dinamo, és könnyen lehet, hogy egyben ez a győzelem volt az állítólag számos külföldi klub által csábított Kádár Tamás utolsó mérkőzése. Bárhogy is legyen, egy biztos: kiváló lezárása ez egy kiváló szezonnak!

Írta: Wernigg Márton