Vb 2018: Óriási dráma! – Kolumbia továbbjutott, Szenegál kiesett! – videóval

Egy nem túl eseménydús mérkőzésen a José Pekerman által irányított kolumbiai labdarúgó-válogatott 1-0-ás győzelmet aratott az Aliou Cissé vezette szenegáli nemzeti csapat ellen, ennek köszönhetően Kolumbia csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe, míg Szenegál kiesett… 

A mérkőzés első említésre méltó momentumára több mint negyed órát kellett várnunk, amely egy tizenegyes szituáció volt. A 18. percben Milorad Mazic a büntetőpontra mutatott, mivel úgy látta, Davinson Sánchez szabálytalanságot követett el Sadio Mané-val szemben. Azonban rászóltak a szerb játékvezető fülére, aki ennek köszönhetően visszanézte az esetet, s végül teljesen jogosan, nem ítélt tizenegyest Szenegál javára. A 25. minutumban Quintero remekül beívelt szabadrúgását követően Falcao bólintott a kapu irányába, fejese végül a léc fölé szállt, ráadásul lesen is tartózkodott. A 28. percben Keita Baldé próbálta előnybe juttatni Szenegált, lövése azonban erőtlenre sikeredett, mellette pont középre tartott, így Ospina könnyedén hárította a kísérletét. A 31. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Kolumbiának, James Rodriguez helyére Luis Muriel szállt be. Az első félidő összességében nem sikerült valami eseménydúsra, komolyabb helyzetet egyik fél részéről sem láthattunk. Tehát reménykedtünk a jobb folytatásban…

A második játékrész eleje sem sikeredett finoman szólva valami eseménydúsra, így eleinte azt lehetett hinni, az első félidőhöz hasonló játéknak lehetünk majd szemtanúi, ám aztán jött az a bizonyos gól. A 74. percben Quintero szögletét követően Yerry Mina bólintott a kapuba, s szerezte a meg a vezetést Kolumbiának. A 78. minutumban Niang próbálta bevenni Ospina kapuját, a lövése azonban nem ért célba, mivel a kolumbiai kapus a léc fölé tudta paskolni a szenegáli kísérletét. Kolumbia végül tehát nyerni tudott ezzel az egy Yerry Mina találattal, ráadásul a dél-amerikai csapat a Lengyelország – Japán mérkőzés végeredménye miatt csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe. 

Szenegál – Kolumbia 0-1 (0-0)
Helyszín:
Szamara Aréna, Szamara; Vezette: Milorad Mazic (szerb)
Gólszerzők: – ill. Mina(74.)
Sárga lapok:
Niang(51.) ill. Mojica(45.)
Kiállítva: – ill. –

Szenegál: N’Diaye – Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly(Wague 74.) – Sarr, Kouyaté, Gueye, Mané – Keita Baldé(Konate 80.), Niang(Sakho 83.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé.

Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sanchez, Mina, Mojica – Uribe(Lerma 83.), C. Sanchez – Cuadrado, Quintero, Rodriguez(Muriel 31.) – Falcao(Borja 89.). Szövetségi kapitány: José Pekerman. 

https://www.youtube.com/watch?v=dkLmB9yMrRk