Vb 2018: Cavani a hős! – Uruguay jutott a negyeddöntőbe! – videóval

Izgalmas ígérkező találkozó várt ránk az oroszországi világbajnokság második nyolcaddöntőjében is, hiszen a Fernando Santos vezette portugál labdarúgó-válogatott az Oscar Tabarez által irányított uruguayi nemzeti csapat ellen lépett pályára. 

A mérkőzés rendkívül nagy iramban indult, mindkét csapat nagy elánnal vetette bele magát a párharcba. Az első veszélyesebb akciót, lehetőséget a portugálok részéről láthattuk a 2. percben Joao Mario adott középre, a bent érkező Bernardo Silva azonban jócskán a léc fölé fejelt. A 6. minutumban Cristiano Ronaldo eresztett meg egy távoli löketet, lövésében volt erő, de pont középre tartott, ezért Muslera könnyedén hárított. A 7. percben viszont megtört a gólcsend, hiszen Uruguay megszerezte a vezetést! Luis Suarez pazar beadását követően Edinson Cavani vette be fejjel Rui Patricio kapuját! A 22. minutumban Luis Suarez végzett el remekül egy szabadrúgást, a kapura tartó lövését Rui Patricio azonban bravúrral védeni tudta. Az első félidő további részében már nem volt igazán több ígéretesebb akció, komolyabb lehetőség, s természetesen ebből kifolyólag gól sem. Uruguay tehát előnyből várhatta a folytatást…

Az első játékrész hasonlóan, a második is Portugália számára indult jobban, de az előző félidőhöz képest az volt a nagy különbség, hogy a meggyőzőbb kezdés ezúttal góllal is párosult. Az 55. percben ugyanis Guerreiro remek beadása után Pepe fejelt Muslera kapujába, s egyenlített ki ezzel. Sokáig nem örülhettek azonban a portugálok, mivel a 62. minutumban Rodrigo Bentancur passzát követően Edinson Cavani egy remek találattal újra vezetéshez juttatta Uruguayt. A 74. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Uruguaynak, sérülés miatt a két találatot jegyző Edinson Cavani hagyta el a pályát, a helyére pedig Stuani szállt be. Lionel Messi után tehát Cristiano Ronaldo is búcsúzott a világbajnokságtól, s könnyen lehet, hogy mindkét világklasszisnak ez volt az utolsó. Uruguayra pedig nem vár egyszerű feladat a negyeddöntőben, hiszen Oscar Tabarez fiai a sokak szerint vb-esélyes Franciaországgal fognak összecsapni…

Uruguay – Portugália 2-1 (1-0)
Helyszín:
Fist Olimpiai Stadion, Szocsi; Vezette: César Arturo Ramos (mexikói)
Gólszerzők: Cavani(7., 62.) ill. Pepe(55.)
Sárga lapok: – ill. C. Ronaldo(90+4.)
Kiállítva: – ill. –

Uruguay: Muslera – Cáceres, Gimenez, Godin, Laxalt – Nandez(Sánchez 81.), Torreira, Vecino, Bentancur(C. Rodriguez 62.) – Suarez, Cavani(Stuani 74.). Szövetségi kapitány: Oscar Tabarez. 

Portugália: Patricio – Pereira, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva, Carvalho, A. Silva(Quaresma 65.), Mario(Fernandes 84.) – Guedes(An. Silva 74.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos. 

https://www.youtube.com/watch?v=TFZxv6apW7A