Magyar mesternégyes az Európa-ligában

A Ferencváros, az Újpest és a szlovák színekben induló, de magyar DAC csak eztán játssza visszavágóját az Európa-liga első selejtezőkörében, de magyar sikereket már így is elkönyvelhettünk a csütörtöki játéknapon. Elek Ákos kezdő volt a Kairat Alamaty visszavágóján, ahogyan a Honvédtól szerződtetett Eppel Márton is, avagy amerikai álom Kazahsztánban egy kis magyar fűszerezéssel.

Egészen parádés bemutatkozáson van túl a magyar válogatott csatár Eppel Márton, aki harmadik meccsén hatodik gólját is meglőtte új csapata színeiben. Eppel nevét az andorrai EU Engordany játékosai megnevezték, ugyanis az odavágón csereként beállva szerezte első gólját új csapata színeiben, a hazai visszavágón pedig egy mesternégyessel hívta fel magára új csapata szimpatizánsainak a figyelmét. A két meccs között hétvégén csereként a kazah élvonalban is debütált, és ha már pályára lépett, akkor egy győztes gólt is elhelyezett a Zsetiszu hálójában.

Kell ennél szebb bemutatkozás egy csatárnak? Persze erre lehet mondani, hogy az ellenfél egy andorrai csapat volt, de nekik is be kell lőni. Ha pedig valaki, akkor mi magyarok már tudjuk, hogy milyen az andorrai futball…

Kairat Alamaty (kazah) – EU Engordany (andorrai) 7:1
G: Eppel (4., 11., 44., 75.), Eseola (42.), Islamkhan (53.), Vorogovskiy (87.)
Tj.: a Kairat Alamaty, kettős győzelemmel, 10:1-es összesítéssel

Tobol (kazah) – Samtredia (grúz) 2:0
G: Turysbek (12.), Darabayev (83.)
Tj.: a Tobol, kettős győzelemmel, 3:0-ás összesítéssel