Ponthátrányból indul, de ott lehet az olasz élvonalban a Parma

Megúszta a kizárást az olasz első osztályból a Parma, ám ponthátrányból kell megkezdeniük a szezont. 

Forrás: AFP

A Parma csapata 2015-ben ment csődbe, ám SSD Parma Calcio néven újjáalakult, és a negyedosztályból indulva három év alatt elérte, hogy visszakerüljön az olasz élvonalba. Az első osztályban való szereplést azonban veszélybe sodorta az egyik játékosuk, Emanuele Calaio. A Parmának a másodosztály májusi záró fordulója előtt a második helyezett Speziával kellett találkoznia, és győzniük kellett, hogy feljussanak. Az olasz csatár korábban a Spezia játékosa volt, és a mérkőzés előtt több üzenetet is küldött két volt csapattársának, arra biztatva őket, hogy „ne legyenek ünneprontók”, és ne erőltessék meg túlságosan magukat.

Az üzenetek nyilvánosságra kerültek, amik az olasz ügyészség szerint megvesztegetési kísérletnek számítottak, ezért a csapat kizárását kérte az első osztályból, vagy alternatív megoldásként hatpontos levonást és Calaio négy évre szóló eltiltását követelte.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) ma jelentette be, hogy szerintük is megvesztegetés történt, de nem zárják ki a Parmát az élvonalból, ám öt pont hátrányból kell megkezdeniük a szezont.

Calaiónak azonban nem volt szerencséje, mivel a játékost két évre eltiltották, emellett pedig 20 ezer euró büntetés megfizetésére kötelezték.

A pármai klub a döntés kihirdetését követően jelezte, hogy fellebbezni fognak.