Építkezés Madridban: Lopetegui keretében hatalmas változások várhatók

A Real Madrid is megkezdi lassan az alapozást a soron következő szezonra, ám ami a Királyiak keretét illeti, az kis túlzással maga a káosz. CR lelépett, a támadósor nem túl biztató, közben új érkezőkről is hallani, a fiatalok helyzete pedig elég kérdőjeles. Az AS.com összeszedte, hogy mi a helyzet Madridban.

Kép: AS

Jó, egy valamit gyorsan szögezzünk le: sok csapat szeretne ilyesfajta káoszt és “gyenge” támadókat, mint ami most a Realnál van. De akkor is, ez a helyzet a szezon kezdete előtt az ő szintjükön nem ideális. Ahogy arra lehetett is számítani, Julen Lopetegui-nak lesz majd dolga bőven a keret kialakítása kapcsán.

A csapat jelenleg Amerikában tartózkodik, ahol az edzések mellett három felkészülési mérkőzést játszanak majd – mindezt úgy, hogy a keretük túl bő, nagy nevű érkezőjük eddig nem is volt a nyáron, legfeljebb a fiatal reménységekről számolhatunk be, mint újoncok. Érkezett eddig a fiatal ukrán kapus Lunin, a félelmetes brazil cselgép Vinicius, valamint a Real Sociedad védője Odriozola. Utóbbi várhatóan Carvajal cseréje lesz majd (jó eséllyel Achraf helyén), a többiek viszont legfeljebb hosszú távon lehetnek húzóemberek.

A kapuban nagy változások várhatók: Courtois érkezését sokan biztosra veszik, de hivatalos bejelentés egyelőre nincs az ügyben, jött Lunin, így pedig az eddigi portások helye megkérdőjelezhető. Casillát valószínűleg nem marasztalják, Luca Zidane is kölcsönbe mehet, Keylor Navas jó eséllyel maradhat cserekapusnak.

A védelemben szépen összeálltak a párok, csak Achraf kerülhet majd kölcsönbe, illetve Theo Hernandez maradása sem 100%. A spanyol sajtó rengeteget kritizálja, mert az első szezonjában nem sok érdemleges dolgot csinált Marcelo cseréjeként – meglátjuk, Lopetegui számít-e rá. A középpályán korábban úgy tűnt, Marcos Llorente és Ceballos is kölcsönbe mehet majd, ám jelen állás szerint rájuk igenis szükség lesz. Pláne akkor, ha Kovacic ki tudja harcolni magának, hogy elengedjék a több játéklehetőség reményében. Lopetegui ráadásul jól bánik a fiatalokkal, nem kizárt, hogy fontos szerepet szán nekik a szezon során. Ceballoséknak most kell majd meggyőzniük őt.

A nagyobb problémák a támadóknál lesznek. Cristiano Ronaldo a Juventushoz szerződött, az ő helyén pedig lesz egy űr, amit be kell tölteni. Őszintén meglepődnénk, ha Bale, esetleg Benzema hosszú távon képesek lennének őt pótolni (ha csak az előző szezonjukból indulunk ki). Asensio eddig csak egy-egy meccsen tudott kimagasló teljesítményt nyújtani, Lucas Vazquez pedig eleve csak kiegészítőember (igaz, annak nagyon hasznos). Vinicius számára nagy ugrás lesz ez ilyen fiatalon Brazíliából, így nála óvatosnak kell lenni az elvárásokkal, Mayoral pedig normál körülmények között nem feltétlenül kéne, hogy helyet kapjon a keretben (inkább egy kölcsönadás jöhetne szóba, ha lesz helyette más). A csatárgondokat még Raul de Tomas visszatérése sem csillapítja, a saját nevelésű támadó maradása szintén nagy meglepetés lenne.

Kép: AS

Az, hogy kik lendíthetnének a Real támadójátékán, elég homályosnak tűnik. Neymar most nem fog jönni, ahogy Mbappe is mozdíthatatlannak látszik, a sajtóban pedig nem sok befejezőt hoznak szóba a Blancókkal, hacsak nem Hazardról, vagy Lewandowskiról van szó, ám mostanában utóbbiról nem cikkeznek túl sokat.

Az igazán érdekes dolgok tehát még csak most jönnek majd Madridban, a keret kialakítása még közel sem fejeződött be. Alig várjuk, hogy Florentino Perez bedobja magát, mint a régi időkben és rendet tegyen az átigazolási piacon.