Kádárék nyerték az ukrajnai klasszikust – videóval

Ma kora este, az ukrán Premier Liga 2018/19-es kiírásának a harmadik fordulójában máris megrendezésre került az ukrán klasszikus, azaz a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck összecsapása. A két együttes az ukrán szuperkupában találkozott legutóbb nem olyan rég, melyet a fővárosi alakulat nyert meg, így a donyecki alakulatnak lett volna miért visszavágnia.

Nekünk magyaroknak örömünkre szolgálhat az, hogy Kádár Tamás, a magyar válogatott védője kezdőként kapott lehetőséget Aleksandr Khatskevich vezetőedzőtől a kijevi együttesben és végig is játszotta a találkozót.

Az első félidőben a vendég csapat egy igencsak meddő mezőnyfölényt alakított ki, amit remekül bizonyít a labdabirtoklás. A “Bányászok” ugyanis 67%-ban birtokolták a játékszert idegenben, ami óriási adat, viszont sokra nem mentek vele, mivel gólt nem tudtak lőni az első 45 percben. Ahogyan a hazai csapat sem, amely kontrákra rendezkedett be, de ezek rendre elhaltak, így 0-0-val vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrészt a Dinamo kezdte jobban, amely lendületes támadásokat próbált végigvinni labdaszerzésből. Azonban a Sahtar védelme állta a sarat, egészen a 65. percig. Ekkor ugyanis szabadrúgáshoz jutottak Kádárék, amit Tsygankov ívelt be, s erre tökéletesen érkezett Verbic, aki a jobb alsóba fejelte a labdát. Bár a fejes erős volt, de mondhatjuk azt, hogy Pyatov kapusnak ezt hárítania kellett volna, főleg ennyi rutinnal a háta mögött. A bekapott gól után természetesen a Donyeck megpróbált minél nagyobb nyomást helyezni ellenfelére, de a Kádár Tamással felálló kijevi védelmet egyszerűen nem tudták feltörni. Ennek köszönhetően a fővárosi gárda otthon tartotta a három pontot, s három forduló után kapott gól nélkül, a megszerezhető kilenc ponttal áll a tabella élén.

Dinamo Kijev – Sahtar Donyeck 1-0 (0-0)
Gólszerző: Verbic (65.) ill. –

Videó hamarosan!