Transzferzóna: Eb-t megjárt ukránnal erősíthet az újonc – sajtóhír

A pontok már gyűlnek, a gólok is, ám még mindig nem az igazi a Kisvárda teljesítménye az élvonalban. Ezen próbálnak javítani Révész Attiláék, akik jól csengő névvel próbálják felfrissíteni keretüket.

Hiába kezdett igen gyengén az abszolút újonc Kisvárda Master Good az OTP Bank Ligában, az elmúlt két meccsen már emlékeztetett arra a teljesítményre, amelyet szeretnének látni a szurkolók és a klubvezetők. Az eredmények alakulása miatt pedig abszolút nem szabad leírni a szabolcsi együttest, annál is inkább, hiszen információk szerint újabb támadóval egyeztetnek, sőt, egyes hírek alapján már megállapodásközeli helyzetben vannak a piros-fehérek Artem Milevszkijjel. Az ukrán támadó korábban ötvenszer lépett pályára hazája válogatottjában, többek között a 2012-es Lengyelországgal közös Eb-n is. Ukrán lapok úgy tudják, igen előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások, már csak a szerződés részleteiben kell dűlőre jutnia a feleknek.

Milevszkij korábban a Dinamo Kijev, a Gaziantepspor, a Hajduk Split, az RNK Split, a Concordia Chiajna, az FK Toszno, míg legutóbb a Dinamo Breszt játékosa volt. A kijevieket 2002 és 2013 között erősítette, 228 meccsen nyolcvanegy gólt szerzett, s 54-et készített elő.

Ugyanakkor nem Milevszkij az első ukrán kiszemelt, lévén nyáron Roman Karaszjuk, Pavlo Lukjancsuk, Temur Parcvanija és Anton Sinder érkezett. Utóbbit azóta kitették a keretből, miután a Ferencváros ellen fejelő mozdulatot tett a játékvezető felé, és négy hónapra eltiltották. Ide kapcsolódik, mivel megszűnt a megállapodása a Kisvárdával, az MLSZ felfüggesztette büntetését.

S ha már ötvenszeres ukrán válogatott, korábban is fordultak meg hazánkban jó nevű, nagy tornát megjárt labdarúgók: csak az elmúlt tizenöt évben Giuseppe Signori (olasz, Sopron), Marek Heinz (cseh, Ferencváros), José Luque (spanyol, Diósgyőr), vagy a jelenleg is a Videoton erősítő szerb Danko Lazovic.