José Mourinho végre megegyezett a spanyolokkal

Manapság a legtöbbször azért kerül a hírekbe José Mourinho, mert egyre inkább veszélyben van állása a Manchester United kispadján. Azonban most végre egy viszonylagosan jónak mondható információval szolgálhatunk a portugál rajongóinak.

Évek óta utazik már a La Liga jelenlegi és korábbi sztárjaira a spanyol adóhatóság. Lionel Messi, és Cristiano Ronaldo sok-sok millió euróról szóló megsarcolása után csak most ért véget José Mourinho kálváriája. A portugál mester egy sikerektől és kudarcoktól sem mentes időszakot töltött a Real Madrid vezetőedzőjeként, 2010 és 2013 között.

Mourinho már ekkoriban is a világ legjobban megfizetett trénerei közé tartozott, így nem meglepő módon nem szerette volna fizetése felét a spanyol államnak adó címén befizetni. Jogi képviselői útján fizetését a Brit Virgin-szigeteken mosta adómentesre, így megkárosítva Spanyolország vagyonát. Az El Mundo szerint a felek megegyeztek, és Mourinhonak mindössze két millió eurót kell büntetésként befizetnie, valamint vállalnia kell a bíróságon rá kiszabott egy éves, felfüggesztett börtönbüntetést.