Lopetegui: “Nem bántam meg semmit, elégedett vagyok!”

A Real Madrid vezetőedzője, Julen Lopetegui az Onda Cero rádió El transistor című műsorának vendége volt, ahol hosszasan beszélt többek között  a spanyol válogatottról, új csapatáról és még sok minden másról, mint például Vinícius Juniorról.  

(Kép: marca.com)

“Egyszerű ez az egész. Hoztam egy olyan döntést, amit újra meghoznék. Becsületből tettem mindezt, és nem bántam meg semmit.” – Így Lopetegui arról, hogy a spanyolok általános felháborodása ellenére a válogatottat otthagyva még a nyári világbajnokság rajtja előtt elfogadta a Real Madrid ajánlatát.

“A Real Madrid a 21. század kétségkívül legjobb csapata! Folyamatosan növekszik a klub, ez egy különleges hely! Most az enyém a felelősség azt illetően, hogy trófeákat nyerjünk, és sikeresek legyünk. Napról-napra érzem, hogy egészen más minden, mint a spanyol válogatottnál. Persze sok edző számára ismeretlen egy válogatottbeli munka, viszont egy klubcsapat irányítása egészen más!” – Folytatta az 52 esztendős spanyol tréner, aki ezt követően a válogatottról beszélt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a Real Madridnál elhetek, hiszen fantasztikus kihívások várnak rám. Őszintén remélem, hogy a spanyol válogatott sikeres lesz Luis Enrique irányításával. Lelkes támogatója vagyok a válogatottnak. Az pedig, hogy mi történt a múltban már egyáltalán nem lényeges. Nem szeretnék visszatérni arra, hogy mi és hogyan történt akkoriban. Ez már lezárt ügy, mindenki azt gondol erről, amit szeretne! El akartam fogadni a Real Madrid ajánlatát! A búcsú érzelmes volt, annyira, hogy ezt sokan el sem tudják képzelni, hiszen abszolút privát dolgok ezek.”

Ezt követően Lopetegui már új munkahelyéről áradozott: “A bemutatásom után megnéztem a klub komplexumait, majd elkezdtük a munkát azokkal a futballistákkal, akik nem voltak ott a világbajnokságon. Bevallom az elején különös érzés volt így dolgozni. Hamar meg kellett értetnem a csapattal az elképzeléseimet. Ebben sokat segített, hogy volt jó pár játékos, akikkel már ismertük egymást. Edzésről-edzésre, és meccsről-meccsre javultunk, persze még mindig van hová előre lépnünk. Nagyon jó csapatom van, a pálya minden pontján minőséget képviselünk!” – Lelkendezett a korábban az FC Porto együttesénél klubcsapatnál már dolgozó spanyol szakember, aki kitért Cristiano Ronaldo távozására, majd az új reménység, Vinícius Junior érkezésére.

“Nem beszéltem Cristianóval. Úgy tudom, ő már előre eldöntötte, hogy távozni fog. A klub egy óriási játékost veszített el, viszont elengedték, figyelembe véve azt, amit az elmúlt években Cristiano megtett a Real Madridért. (…) Vinícius? Egy fiatal tehetség, akit nagy reményekkel igazoltunk. Azt csináljuk, amit ebben a szituációban tennünk kell. Biztos vagyok benne, hogy meg fog felelni az elvárásoknak, de nem szabad siettetnünk semmit. Folyamatosan figyeljük őt. Remekül teljesít a Castillában, de mielőtt debütálna, pontosan meg kell értenie, miről is szól a Real Madrid, milyen elvárásokkal is kell szembenéznie. Hogy mikor lép pályára, és melyik sorozatban, azt ne kérdezzék! Ha eljön a megfelelő idő, játszani fog, és ezt ő is pontosan tudja, hiszen intelligens srác!” – Így Lopetegui, hozzátéve még, hogy a szezonban a Real Madrid legfőbb célja az lesz, hogy minden megnyerjen!