Real Madrid: állítólag nem sokan bánkódnak Ronaldo távozása miatt

Az elbukott Szuperkupa után a Real Madrid magabiztosan kezdett a bajnokságban és a Barcelonával karöltve hibátlanul állnak a tabella élén. A Goal.com-hoz igazoló Guillem Balague (aki korábban könyvet is adott ki Cristianóról) most arról írt, hogy az öltözői hangulaton valószínűleg még javított is Cristiano Ronaldo távozása.

Kép: The18

Sokan féltették attól a Real Madridot, hogy mi lesz velük Ronaldo nélkül. Jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, felesleges volt ezen aggódni, remekül meglesznek ők a zselézett hajú portugál nélkül is. Van is egy vicc Madridban erről: most, hogy már nincs itt Ronaldo, végre bevallhatják, hogy mindig is Lionel Messi volt a világ legjobb játékosa. Persze ez csak poén, de nem mondható, hogy ne lenne valóságalapja. Amíg volt CR, nem volt kérdés hogy ki a legjobb – most hogy nincs, már más a helyzet.

Balague a szituáció leírásához 5 évet megy vissza az időben. Egy meg nem nevezett Real-legenda mondta akkor: senki sem fog könnyeket hullajtani Madridban, ha Ronaldo egyszer távozik. Akkoriban pedig a portugál még ereje teljében volt, csúcsformában.

Az igazat megvallva mindig is érezhető volt, hogy Ronaldót csak a gólok hajtják és talán úgy érzi, hogy van olyan nagy, mint maga a klub. Ez sokak szemében nem nézett ki jól. Mourinho idejében például 2010 és 2013 között sok csapattársnak meg lett mondva, hogy nyilvánosan dicsérni kell Ronaldót, hajbókolni neki – mert ennyire fontos volt ő a győzelemhez. Ilyen körülmények között nem igazán lehetett harmonikus öltözői hangulatról beszélni.

Egyedül a Mourinho elleni fellépésével tudott magának egy kis igazi tiszteletet kiharcolni a kollégái között, amikor valóban a vezérek közé lépett elő Sergio Ramosszal együtt. Díváskodása azonban mindig más megvilágításba helyezte pazar teljesítményét.

A csapat elfogadta őt, de ez nem azt jelentette, hogy szerették is. Cristiano messze nem volt a legnépszerűbb ember az öltözőben, még akkor sem, ha történetesen remekül kijött Marcelóval. A legtöbb csapattársával csak sima “munkakapcsolata” volt, nem több.

Amikor egyértelművé vált, hogy Ronaldo elhagyja Madridot, aláírattak vele egy levelet, amiben kijelenti, hogy valójában ő kérte, hogy elmehessen a Juventushoz. Ezért sem akart CR nagy felhajtást és ünnepséget a távozásakor, mert úgy egy színpadon kellett volna állnia Perezzel és ahhoz nem sok kedve volt.

De mi lett azután? A Real Madrid nem villogott az átigazolási piacon, nem sikerült a legendát újabb galaktikussal pótolni. Bepróbálkoztak Mbappénál, Neymarnál – a PSG azonnal leszerelte ezeket az ajánlatokat -, majd jöttek a többiek: Lewandowski, Hazard… A klubon belül sokan egyetértettek abban, hogy nem igazán lenne értelme sok pénzt költeni olyan játékosokra, akik nem feltétlenül jobbak, mint akik eleve a keretben vannak. Ez meghatározta az átigazolási politikájukat az elmúlt években: az utolsó galaktikus James Rodriguez volt még 2014-ben.

Sok szakértő festett negatív jövőképet a Real számára, amiben szenvedést jósoltak a csapatnak – ezzel szemben úgy tűnik Bale és Benzema is előre tud lépni, valamint Asensio fejlődése is új lendületet kaphat ezáltal. A madridi támadók eddig szinte szárnyalnak, nincs gond a gólszerzéssel, dominálják a meccseiket és egyre inkább kezdenek összerázódni, mint csapat. Tavaly az első 5 bajnokin csak 7 pontot gyűjtöttek, botrányosan rajtoltak, idén viszont 3-ból 3 győzelem és +8-as gólkülönbség áll a nevük mellett.

Bale a tavalyi szezon vége óta nagyszerűen teljesít (legutóbbi 10 meccsén 10 gól), Asensio pedig már három büntetőt is kiharcolt. És akkor még nem beszéltünk a másodvirágzását élő Benzemáról, aki ismét gólokat szerez és rengeteget mozog, nagyon hasznos tagja a gárdának. Tavaly egész évben 5-ször talált be a bajnokságban, most pedig már 4-nél tart.

Rengeteg opciója van elöl Lopetegui-nek, ami a megfelelő taktikával hatalmas potenciállal kecsegtet a támadósorban – nem kell ide Ronaldo.

Modric megszerezte az UEFA legjobb európai játékosának járó elismerését, CR pedig – habár ott volt a helyszínen – a gálán sem jelent meg. Kár, pedig sokan szerették volna látni, ahogy nyilvánosan is összefutnak Perezzel és köszöntik egymást.

Ronaldo az átigazolását követően arról áradozott a médiában, hogy milyen jól otthon érzi magát Torinóban, meg hogy mennyire másmilyenek itt az emberek – családias a hangulat. Ramos reakciója viszont (“Mi mindig is úgy éreztük itt magunkat, mint egy család”) azt is megmutatta, hogy most már nem kell visszafogniuk magukat és szó nélkül lenyelni a portugál viselkedését. Madridban minden rendben van – még a rekorder gólvágó nélkül is.