Ligue 1: tizenegyesek okozták a Marseille vesztét – videóval

Rangadónak indult, sokáig az is volt a Marseille lille-i vendégjátéka, ám a második játékrészben, főleg a hajrában szétesett a kikötővárosi alakulat.

A forduló előtt azonos pontszámmal állt a két együttes, a Marseille csak jobb gólkülönbségével előzte meg a Lille-t. Rudi Garciának ugyanakkor több hiányzót is nélkülöznie kellett, főképp a védelemben. Többek között Amavi, Rami, Sanson, N’Jié is csak a lelátóról tudta nézni a meccset, amelyet ennek ellenére nem kezdte rosszul a Marseille. Az első negyvenöt percben az történt, amit a világoskék-fehérek akartak, több helyzetet is kialakítottak, s ha nem véd bravúrral Maignan.

Fordulást követően egy teljesen más Lille jött ki a folytatásra, ami nem igazán ízlett a látogatóknak. Az első három ziccer a hazaiak előtt adódott, azonban Mendes, Pepe és Remy sem tudta bevenni Mandanda kapuját. Hogy aztán egy véleményes büntető után kerüljön előnybe a Lille. Pepe bolondította meg a vendégek védelmét, majd Mandanda mellett is eltolta a játékszert, közben elesett a kapusban. Tény, hogy volt kontaktus, azonban nem azzal a szándékkal vetődött a támadó elé, hogy büntetőt hozzon össze. Mindenesetre rövid konzultációt követően a játékvezető megerősítette az ítéletét. A sértett kíméletlen volt. A folytatásban sem alakult jobban a találkozó a látogatóknak, lévén Maignan minden próbálkozást védett. A hajrában aztán el is dőltek a kérdések: Pepe iramodott meg egy indítással, Luiz Gustavo csak szabálytalanul tudta szerelni, a megítélt tizenegyest Bamba értékesítette, aki két perccel később Ballo Touré beadására teljesen üresen érkezett, így aztán kiütés lett a vége. A Lille így feljött a második helyre a százszázalékos PSG mögé.

Lille OSC – Olympique Marseille 3-0 (0-0)
Stade Pierre-Mauroy, vezette: Lesage
Gólok: Pepe (65., 11-esből), Bamba (87., 11-esből, 89.)
Sárga lapok: Xeka (18.) ill. Ocampos (17.), Mandanda (64.)
Kiállítva:

Lille: Maignan – Celik, Dabila, Fonte, Ballo Toure – Mendes, Xeka – Pepe (Gabriel, 90+2.), Ikone (Edgar Ie, 75.), Bamba– Remy (Leao, 78.)a Vezetőedző: Christophe Galtiere

Marseille: Mandanda – Sarr, Kamara, Luiz Gustavo, Sakai – Sertic (Lopez, 88.), Strootman – Radonjic, Thauvin, Ocampos (Payet, 67.) – Germain (Mitroglu, 67.) Vezetőedző: Rudi Garcia

Korábbi eredmények:
Rennes – Toulouse 1-1
G.: Niang (70., 11-esből) ill. Todibo (88.)
K.: Leya (43., Toulouse)

Montpellier – Nimes 3-0
G.: Oyongo (28.), Delort (45+9., 11-esből), Laborde (78.)

Nice – PSG 0-3
G.: Neymar (22., 90+2.), Nkunku (46.)
K.: Cyprien (59., Nice)

Angers – Guingamp 0-1
G.: Benezet (45+1.)

Caen – Amiens 1-0
G.: Ninga (40., 11-esből)
K.: Gnahore (69., Amiens)

Lyon – Nantes 1-1
G.: Aouar (22.) ill. Boschilia (62.)

Reims – Bordeaux 0-0

Strasbourg – Dijon 3-0
G.: Da Costa (13.), Mothiba (81.), Martin (90+1.)

A bajnokság állása: