Barcelona: A Tottenham ellen csak is egy célja lehet a katalánoknak!

Az FC Barcelona részéről Ivan Rakitic is részt vett a szerdai, Tottenham elleni BL-találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. A horvát kiválóság igen határozottnak és eltökéltnek tűnt.

(Kép: marca.com)

“A legnagyszerűbb érzés az Barcát képviselni!” – kezdte gondolatmenetét Rakitic.

“Saját magunknak is demonstrálnunk kell azt, hogy igen is jók vagyunk! Rossz eredményeket értünk el, ám az a jó, hogy 3-4 naponta újabb lehetőségünk adódik a javításra. Átértékeltük már többször is a helyzetünket, és minél előbb előrefelé szeretnénk mozdulni.” – Folytatta a világbajnoki ezüstérmes középpályás.

“A Wembley különleges stadion, ahol mindenki, így mi is a legjobb formánkat szeretnénk hozni. Jó játékkal győzni szeretnénk, ennek érdekében pedig fontos lenne, ha mi tudnánk megszerezni a vezetést! A Bajnokok Ligájában egy rossz eredmény is sokba kerülhet, hiszen csupán 6 meccsed van a csoportban, ráadásul a miénk nem egy könnyű kvartett.” – Így Rakitic, aki szerint ha nehéz időszakot élnek is meg – és akár még meg is élhetnek hasonlót az idény során, a legfontosabb az, hogy egységesek maradjanak.

“Bármi is történik együtt kell maradnunk. Támadásban és védekezésben is nagy szükség van az egységre. A taktikai sémáktól függetlenül úgy kell mozognia mindenkinek a pályán, mint egy gép. Nem kérdés, ezen a téren fejlődnünk kell, ugyanakkor nyugodtak vagyunk, és önbizalommal telve várjuk a találkozót!”

A találkozó 21:00-kor kezdődik a Wembley-ben (TV: M4 Sport)!